Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İyi ki nesli tükenmiş diyeceğiniz 5 hayvan

Nesilleri tükenen hayvanlar günümüzde olmadıkları için şanslı olduğumuzu düşündürten özellikleri ve görüntüleri oldukça ürkütücüdür.

Hayvanlar seneler içerisinde birçok değişim geçirmiş olsa da kimi hayvanların da seneler içerisin de nesilleri tükenmiştir. Nesilleri tükenen hayvanlar günümüzde olmadıkları için şanslı olduğumuzu düşündürten özellikleri ve görüntüleri oldukça ürkütücüdür. Bu hayvanların günümüzdeki hayvanlardan daha vahşi ve farklı oluşları şuan çok daha şanslı olduğumuzu düşünmemize sebep olmaktadır. Nesli tükenmiş olan ve oldukça farklı görünen hayvanları sıralayacak olursak, sıralama şu şekildedir:

SmilodonKılıç dişli kaplan.jpg


SmilodonKılıç dişli kaplan

Kılıç dişi kaplan ve smilodon, nesli tükenmiş olan kılıç dişli kedilerdir. Amerika kıtası açıklarında yaşayan bu hayvanlar çoğunlukla topluluk (grup) şeklinde hareket etmektedir. Sürü içerisinde bir erkek on dişi şeklinde hareket ederlerdi. Kılıç dişli kaplanların 20 santim boyundaki dişleri oldukça tehlikeli olmalarına sebepti. 300-350 kilo ağırlığa çıkabilen bu yırtıcılar saatte 50 kilometre hızla koşabiliyordu. 12 bin yıl evvel Buzul Çağının sona ermesiyle nesillerinin tükendiği bilinmektedir.

Titanoboa.jpg


Titanoboa

Kesin olarak dünya üzerinde yaşamış olan en büyük yılan olan titanoboa yılanı, smithsoian müzesinde bir maketinin sergilenmesi insanlar tarafından oldukça ilgi görmüştür. Görenlerin iyi ki nesli tükenmiş dediği hayvanların arasında yer almaktadır.

Andrewsarchus.jpg


Andrewsarchus

Tahmini 36 milyon yıl önce nesli tükenen bu yırtıcı hayvan, o yıllarda yaşamış olan en büyük memeli olarak bilinmekteydi. Bu hayvan o kadar büyüktü ki ortalama ağırlığı 1700 kiloya kadar çıkabilmekteydi. Çoğu zaman beslenme esnasında tutucu değildi. Besin değeri yüksek, ot yahut ne bulursa yerdi. Şuan günümüzde yaşayıp da bize büyük gelen aslanlar, bu hayvanın yanında minik bir kedi gibi kalacaklardır.

Megalania.jpg


Megalania

Komodo ejderinin atası olarak anılan Megalania 600 kiloya kadar ulaşabilmekte ve 8 metre uzunluğa sahipti. Oldukça kalın bir derisi olan bu ejderhanın, ölüme neden olan bir zehre ve güçlü çeneye sahip olduğu da bilinmekteydi. Düşmanlarının ve avlarının kemiklerini tek hamle ile kırabilen güçlü kuyruğa sahip olması da oldukça korkunç ve vahşi bir hayvan olduğunun en büyük ispatıydı.

Mehaneura.jpg


Mehaneura

Bu böceği günümüzde yaşayan helikopter böceklerine benzetmek mümkündür. Ancak bu iki böcek arasında ufak bir fark olmaktadır. Bu da boyutları. Çünkü meganeura’nın iki kanat boyu arasındaki mesafe yaklaşık 70 santimetreyi bulabilmekteydi. 300 milyon yıl önce bataklıklarda yaşadıkları düşünülmekte.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler