Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Fayans temizliğinin püf noktaları

Gündelik ev temizliğinde düzenli olarak yapılan birçok işi ardı ardına yapılması söz konusuyken fayans temizliği çoğu zaman düzenli yapılan temizlik işleminde yer almaz.

Mutfaklarda daha çok mutfak tezgahı, ocak fırın yüzü ve dolap kapakları silinirken tezgah üzerindeki fayanslar çoğu zaman ihmal edilir.

Aynı şekilde fayans temizliği konusunda yine en çok banyoda yer alan fayansların günlük rutin temizlik içine eklenmemesi, biriken kirleri kısa sürede bakteri üretmeye başlamasına neden olmaktadır.

Düzenli yapılmayan fayans temizliği her ne kadar ciddiye alınmıyor olsa da ciddi bir bakteri üremesine neden olmaktadır. Günlük yapılan ev temizliği sürecinde eğer rutin olarak banyoyu temizlerken banyo fayansları da temizlenirse hem bakteri üremesine engel olmuş olursunuz hem de fayanslarda kirlenmenin en az şekilde oluşmasına ve daha sonra yapılacak fayans temizliğinde zorlanmaların oluşmamasına yardımcı olursunuz.

Bakteri üremesine engel olan fayans temizliği nasıl yapılır?

Fayans temizliği konusunda birçok ev kadınının ulaşmak istediği sonuç parlak ve lekesiz fayanslar. Bu işlem için uzun süre zaman harcayan ev hanımları, çoğunlukla düzenli olarak yapmadıkları ev işinde fayansların temizliğini ötelediklerinden kaynaklanmaktadır. Ancak buna rağmen yapmak istediğiniz fayans temizliğinde daha az zaman harcayarak en iyi sonuca ulaşmanız mümkündür. Eğer fayans temizliği için doğal ürünler değilde fayans temizliği için özel üretilen deterjanlardan yararlanmak isterseniz yüzeyi hafif sert olan bir bez/sünger yardımı ile fayans yüzeyine süreceğiniz deterjan kuvvetli ovalama hamleleri ile temizlenmektedir.

Lakin fayans her ne kadar temizlenmiş olsa da tam olarak istediğiniz gibi parlamayacak ve istediğiniz sonuca yalnızca bu şekilde ulaşılamayacaktır. Banyo fayanslarını temizlemek için deterjan tercih edenlerdenseniz banyo fayanslarını temizlemek için üretilmiş özel ürünleri tercih etmelisiniz. Fayans temizliği için üretilmiş ürünler daha hızlı ve kolay sonuç almanızı sağlar. Sprey ve krem olarak farklı çeşitleri bulunan temizleyicilerin kireç sökücü, parlatıcı gibi özellikleri bulunur. Sprey temizleyicileri yüzeye sıkıp birkaç dakika bekledikten sonra silmek ve daha sonrasında ıslak bir bezle durulama işlemi fayans temizliği için yeterlidir.

Fayans temizliğinde yüzeyin hem oldukça parlak olmasını sağlarken hem de uzun zamandır temizlenmemiş olan bölgelerde en yoğun temizleme işlemini kolaylıkla yapabilmektedir. Fakat fayans temizliğinde doğal yöntemleri denemeyi tercih edenlerdenseniz kullanmanız gereken fayans temizleme karışımı şu şekilde olmalıdır, boş bir fısfıs kutusu içine bir su bardağı elma sirkesi, sirkenin içine karbonat, yarım çay bardağı limon suyu. Bu karışımı yaparak üzerine ılık su ekleyip karıştırın. Karıştırdığınız bu doğal karışım sayesinde fayans temizliğinde hem doğal hem sağlıklı hem de en iyi sonuca ulaşmış olursunuz. Evde kendi çabalarınızla yapacağınız karışım sayesinde istediğiniz gibi kolay ve basit bir karışımdan tertemiz fayanslar elde edebilirsiniz.

Fayans temizliği nasıl yapılır?

Fayans temizliği için en kalıcı yöntemi bakterileri temizliğine özel cihazlar ile portatif makineler ile detaylı temizlik yapmak.
Makineler sayesinde buharlı ve anti bakteriler maddeler ile hem fayanslar da oluşan ve biriken pislikleri temizlemede büyük katkı sağlıyor hemde temiz bir görünüm için en güzel çözüm olarak görünüyor.

Bu konuda profesyonel makineleri el edevatları olan şirketler bularak uzun süreliğine çözüm bulmanız, tavsiyelerimizin içindedir. Yapmış olduğumuz işlere dayalı tecrübelere dayanarak en kalıcı ve tatmin edici yöntem tek seferlik şirketler ile çalışıp bir kereliğine mahsus detaylı fayans temizliği yaptırdıktan sonra düzenli kendi bakımınızı kendinizin yapması. Fayans Temizlik için aradığınız şirketler var ise birçok ustadan teklif alarak size en uygun olanını seçmenizdir. Bunun için sistemimizden çevrenizdeki en profesyonel ve fiyat aralıkları en uygun ustalara, şirketlere ulaşabilirsiniz. Sandığınızdan çok daha kolay olan bu işlem için yapmanız gereken tek şey bir talep oluşturup isteklerinizi listelemek. Ustalar talebinizi incelerler ve sizlere farklı 5 fiyat teklifi sunarlar. Aklınıza yatan 1 usta ile anlaşıp işleminizi sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik Talebi için tıkla.

1 Yorum

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler