Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bayram sonrası pratik ev temizliği nasıl yapılır?

Bayram tatilinin bitişi herkesi olumsuz etkileyen durumlardan biri. İş, okul gibi sorumlulukların başlamasıyla birlikte birçok olumsuz durumun birbirini sıralaması, kişilerin tatil bitimine üzülmesinde neden haklılık yönlerinin olduğunuda açıkça göstermekte.

Kısacası her bayram sonrası sıkıcı ve zorlu geçer. Bu durum elbette çalışmayan ev hanımları içinde aynıdır. Evi temizlemek için ne hal nede enerjinin olmaması çok daha sıkılarak temizlik yapılmak zorunda olmasına sebep olmaktadır.

Ev temizliği, özellikle de aşırı sıcak olan havalarda yapılması zor ve çetrefilli bir işlemdir. Helede birde tatil sonrası ise bu ev temizliği işlemi, işler çok daha zorlu bir hal almaktadır.

Pratik temizlik için yapılması gerekenler

Herkesin kabul edeceği gibi bayram sonrası ve bayram tatili sonrası ev temizliği en çekilmez, en istenmeyen durumlardan biridir. Üstelik birde havalar sıcaksa bu durum özellikle ev kadınları için çekilmez bir hal alacaktır. Sizlere bu süreçte bir kaç önerimiz olacak;

  • İlk olarak sıcak havada tatil dönüşünde yapmak durumunda olduğunuz ev temizliğiniz için pratik yöntemlere baş vurarak evin tamamının dağılmasını önleme misiniz. Bu durum sayesinde altından çıkılması zor, imkansız durumlarla muhatap olmadan kolaylıkla yapacağınız bir temizlik işlemi ile muhatap olursunuz.

  • Ev temizliği süresinde işleme bütünüyle değilde bölge bölge başlamanız, her yerin bir anda dağılmamasına böylece yorulduğunuz yerde bırakabilme lüksüne sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Örneğin; yatak odası, çocuk odası gibi yataklı kişisel odaların temizliğini yaparken yalnızca bu bölgelerin dağılması ve toplanmasını sağlayarak yorulduğunuz durumda ev temizliğini bırakabilir, evin diğer toplu bölgeleri sayesinde işinize kendinizi iyi hissettiğinizde devam edebilirsiniz. Aksi durumda ise; tüm evi eşit olarak dağıtıp işin tamamını bitirmeden bırakamazsınız.

  • Yapacağınız bayram sonrası ev temizliği işinde ilk olarak yapmış olduğunuz odaları temizleyerek başlamanızda fayda var. İlk olarak yıkanmasını gerekli gördüğünüz nevresimleri yıkamaya atarak yenilerini serebilir, bu esnada da odaları süpürerek ılık su ve vileda ile silebilirsiniz. Odaların tozları yine aynı mikrofiber bez yardımı ile silindikten sonra odaların kapıları kapatılarak diğer bölgelerin temizliğine geçilmelidir. Bayram öncesi yapılan derin temizlik sayesinde dip-köşe temizliğinizin tamam olması bu süreçte yapacağınız bayram sonrası ev temizliğinde işlerinizin çok daha hızlı ilerlemesini sağlayacaktır.

  • Ev temizliği için bir sonraki adımınız evin genel olarak temizlenmesi olacaktır. Salon, hol ve misafir odasının aynı anda süpürülerek tozlarının alınması ve ardından zeminin vileda yardımı ile silinmesi sayesinde istediğiniz şekilde evin tamamı dağılmadan tek seferde pratik bir şekilde temizlenmektedir.

  • Böylece bayram sonrası ev temizliği konusunda tuvalet ve banyonun birlikte temizlenmesi (rutin temizlik) durumunda mutfakda yine rutin bir şekilde temizlenerek ev temizliğin tek bir günde sonuna gelebilmektedir.

Sıralamada da görüldüğü gibi ev temizliği yaparken rutin bir şekilde yapacağınız bayram sonrası pratik ev temizliği sayesinde hem hızlı hem de kolay bir şekilde evinizi temizleyebilir, bayram tatili sonrası kahvenizi yudumlayarak dinlenmeye çekilebilirsiniz.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler