Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Dil öğrenmek yaşlanmayı önlüyor!

Birçok araştırmaya göre yeni dil öğrenen kişilerin beyin fonksiyonları daha çabuk çalışıyor ve unutkanlık sorunu yaşamıyorlar.

Yaşamınızın he bölümün de ana diliniz dışında yeni bir dil öğrenmek ve yeni bir dille konuşmak insan beynine oldukça fazla yararlar sağlamaktadır. Yalnızca bu sebepten dolayı dil öğrenerek beyin egzersizi yapan insan sayısı oldukça fazladır.

shutterstock_88312621.jpg


Dil öğrenmek beyini tazeliyor

Dil öğrenmenin etkileri kişinin tüm hafıza problemlerinin çözülmesi gibi oldukça olumlu sonuçlara götürürken bilim adamlarının yaptıkları araştırmalar göstermiştir ki; ana dili dışında yeni bir dili öğrenen kişilerin algı ve dikkatleri artıyor ve hafıza sorunları ortadan tamamen kalkıyor.

Matematik özel ders.jpg

Yine Avrupa da bir üniversitede yapılan araştırmada görülmüştür ki, yeni dil öğrenen kişilerin beyin fonksiyonları daha çabuk çalışıyor ve unutkanlık sorunu yaşamıyorlar.

ingilizce öğrenmek ustamgeliyor.jpg

Yüzlerce deneyin yapılarak belirlenen verilere bakıldığında en az 2 dil bilen kişilerin zihinlerinin gelişmeye daha açık olduğu gözlemlenmiştir. Yaşlanma, alzaymır hastalığı, bunama gibi hastalıkların görülmediği kişiler ve yaşlı olup da beyni fazla dil bildiğinden dolayı genç kalanlara sıklıkla rastlanmaktadır.

dil öğrenme kursları ustamgeliyor.jpg

Yoğun bir iş hayatı, tempolu bir annelik babalık görevinden sonra kendinize bile ayıracak vaktiniz yok diye dert yanarken dil kursları konusunda vakit ayıramayacağınızın farkındayız. Eğer ayarlamalarla kendiniz için oluşturacağınız bir saatiniz varsa mutlaka bir özel ders ayarlamalı ve dilerseniz eviniz de dilerseniz de herhangi bir kafe veya mekan da dil eğitimi alabilirsiniz.

ingilizce dersi ustamgeliyor.jpg

Zihninizin detoksu olarak görmeniz gereken bu kaçamak eğitimle gün içerisinde stresten arınmış ve daha rahat hissedeceksiniz.Yapılan araştırmalara göre dil eğitimi almak için belli bir yaş sınırı olmadığı ve ikinci dili öğrenmek için yalnızca kişinin istekli olmasının yeterli olduğunu görüyor.

dil öğrenmenin faydaları ustamgeliyor.jpg

Aynı zaman da belli yaşın üzerinde dil öğrenen insanlar üzerinde, dil öğrenmeden önce yapılan araştırma ile dil öğrendikten sonra yapılan araştırmada açıkça ortaya konmaktadır ki, belli yaşın üzerindeki insanlar dil eğitimi aldıktan ve öğrendikten hemen sonra ilkokul anılarına kadar birçok çocukluk kesitlerini çok daha net hatırlıyor ve mustarip oldukları unutkanlık hastalığından kurtuluyorlar.

dil kursları ustamgeliyor.jpg

Bütün bu verilerin göstermiş olduğu şey kişinin yaşının geçtiğini söyleyerek ikinci dil öğrenmek için geç kalındığının düşünülmesinin doğru bir düşünce olmadığıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler