Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuklar için bağışıklık sistemini güçlendiren 3 besin

Uzmanlara tarafından hazırlanan ve çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinler vardır. Bunlar;

Uzmanlara tarafından hazırlanan ve çocukların bağışıklık sistemini güçlendiren besinler vardır. Bu besinlerin özellikle de bu keskin mevsim geçişlerinde çocuklara oldukça sık yedirilmesi, bu dönemi hastalanmadan ve çok daha kolay atlatabilmelerine yardımcı olacaktır.

çocuk_bağışıklık sistemi.jpg

Sonbahar, kış gibi kolay hasta olunan dönemlerde düzenli olarak beslenmek vücut direncini kuvvetlendirerek meydana gelebilecek hastalıklara karşı özellikle çocukları koruyacaktır.

Çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketmesi gereken besinler:

cocuk-balik_yedirmek.jpg

  • Somon balığı

Omega-3 yağ asitlerinden zengin besin olan ve çocukların beyin gelişimini destekleyen somon balığı, diğer yandan enfeksiyonlara karşıda vücudu koruyor. Uzmanlar tarafından son araştırmalara göre, yağlı asitlerin bağışıklık sisteminin işlevini çoğaltarak güçlendirdiğini ortaya koymaktadır.

somon_yedirmek.jpg

Balık yemeyi sevmeyen çocuklara farklı yöntemler kullanarak balık yeme alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Doğrudan balık vermek yerine, balığın tat ve kokusunu hissettirmeden, çeşitli sebzeler, patates gibi gıdalar ile mücver yaparak yedirebilirsiniz.

kivi_çocuk.jpg

  • Kivi

Kivi, diğer meyvelere oranla çok daha fazla C vitamini içermektedir. Vücudun savunma sisteminde yer alan antioksidanlardan zengin bir meyve olmakla birlikte, vücuttaki mikroplara karşı olan savunma sistemini de güçlendirmektedir.

kivi-muz-cilek-cocuk-gidahatti.jpg

Diğer yandan C vitamini vücuttaki demir emilimini de çoğaltmaktadır. Demir eksikliği yaşayan çocuklara örneğin; kivi diliminin üzerine pekmez sürerek yedirmeniz, pekmez içerisinde bulunan demir emilimini çoğaltarak çocuklara iki katı daha fazla bağışıklık kazandırmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise pekmez içerisinde bulunan demirin emilimi için C vitamini gereklidir.

brokoli.jpg

  • Brokoli

Brokoli C vitamini, A vitamini ve E vitamini açısından oldukça zengin olan bir sebzedir. Aynı zamanda antioksidan deposu olan brokoli, tam bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Brokoliyi severek yiyen çocuk sayısı her ne kadar oldukça az olsa da çocuğa yedirmenin mutlaka farklı yolları bulunmalı ve çocuğa fark ettirmeden çorbasına sandviçine eklenmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler