Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuk parası nedir? Hangi şartlarla alınır?

Türkiye’de uygulanan ve amacın genç nüfusu arttırmak olduğu 0-8 yaş çocuklar için ödenen çocuk parası ve şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti Devletinde uygulanan ve amacın genç nüfusu arttırmak olduğu 0 – 8 yaş arası çocuklar için eğitim, yeme içme masrafları için yapmış olduğu para yardımı bulunmaktadır. Sigortalı olan ailelerin faydalandığı çocuk parası hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarına ulaşmak için yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır.

çocuk parası-.jpg

Oldukça merak edilen ve özellikle sıklıkla sorulan sorular arasında olan ‘ Çocuk parası için nereye başvurulur? Çocuk parası başvuru dilekçesi nedir ‘ gibi soruların cevabı ile kafanıza takılan soruların cevabını alarak aydınlanmış olacaksınız.

çocuk-parası-alma.Jpeg

İlk olarak merak edilen soruların başında gelen çocuk parası nereden alınır sorusunun cevabını verecek olursak, Devletin hazırlamış olduğu çocuk parası uygulaması devlet tarafından ailelere ödenen ve karşılığı ( geri ödemesi ) istenmeyen bir paradır. Genç nüfusun artışına destek olmak için yapılan ve bu kapsamda ailelere para yardımı yapan devlet bu konuda geniş bilgi ve yardım sağlaması için 144 ya da 183 numaralı hatlar üzerinde yardım etmektedir.

bebek parası-alma-şartları.jpg

Bildiğiniz üzere devletten alınacak tüm para işlemleri için özel ve hususi evraklar gerekmektedir. Bu kapsamda çocuk parası alabilmek için de gerekli evrakların bilgisi şu şekildedir.

çocuk parasıü.jpg

Çocuk parası için gerekli evraklar

Doğum esnasında vizite raporunun hastane yönetimine verilmesi sonucunda alınan doğum raporunun aslı alınır. Bu raporun bir diğer ismi ise, analık iş göremez raporu olarak bilinmektedir. Bu belgenin aslını doğum yapmış olduğunuz hastaneden alabilirsiniz.

çocuk-parası belgeleri.jpg

Bunun dışında gerekli olan evraklar ise şöyledir;

  • Annenin kimlik fotokopisi
  • Doğan parasının kimlik fotokopisi

bebek-parsı--.jpg

Bu uygulama ile hedeflenen genç nüfusun artışına ulaşılmıştır. Doğum parası yeni doğum yapan anneye devlet tarafından verilen karşılıksız bir ücret olup, yeni doğmuş olan bir bebek için verilen para 300 TL’dir. İlk doğum yapan ve bir çocuğa sahip olan bir aileye 300 tel veren devlet, 2.3.ve 4. çocuğa ise 400 tl vermektedir. Doğum parası yardımı almak için Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara başvurmak yeterli olmaktadır.

devletten-çocuk parası.jpg

Çocuk parasını almak için SGK il müdürlüklerine, bebeğinizin ve doğum yapan annenin kartlarıyla başvurması yeterlidir. Süt parasıyla çocuk parası birbirinden farklı uygulamalardır fakat sık sık birbirine karıştırılmaktadır. Süt parası bir defaya mahsus olarak devlet tarafından verilen bir ücrettir.

çocuk-parası--0-8 yaş.jpg

SGK il müdürlüğüne doğum raporunuz ve kimliğinizle gitmeniz yeterlidir 149 TL süt parası ödenmektedir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler