Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Baskı beton sistemleri hakkında bilmeniz gerekenler

Baskı beton dış ve iç mekânlarda kullanılan ve buna özel tasarlanmış bir zemin ve duvar kaplama yöntemidir.

Baskı beton dış ve iç mekânlarda kullanılan ve buna özel tasarlanmış bir zemin ve duvar kaplama yöntemidir.  Kendine has en büyük özelliği ise tek tek döşenmiş bir görüntüye sahip olmasıdır. Tane tane döşenmiş görüntüye sahip olmasını sağlayan desen baskılı beton teknolojisinin kullanılmasıdır.

baskı beton ustamgeliyor.jpg

Yüzlerce renk ve desende uygulanabilen, kayrak, granit gibi tabii taşların doğal görünümünü veren baskı beton; kaymaz, çökmez, leke tutmaz, güneşin zararlı ışınlarına karşı solmaz ve oldukça da dayanıklıdır.

beton dökme.jpg

Kültürel desenlerle ve renklendirici tozun dışında kullanılan Antik etki tozunun yüzeyde bırakılarak, malzemeye eski ve kullanılmış görüntüsü vermesiyle baskı beton kültürel ve geleneksel değerlere saygılı en yeni teknoloji olma özelliğine sahiptir.

hazır beton ustamgeliyor.jpg

Alışveriş merkezleri, bahçe düzenlemeleri, kent alanları, parklar, havuz kenarları, yollar, restorasyon alanları, marina ve rıhtımlar, otoparklar, akaryakıt istasyonları da baskı betonun kullanım alanları arasında yer almaktadır.

hazır beton.jpg

En sık düşülen beton yalnızca dış mekânlarda kullanılır algısını en çok da baskı beton teknolojisi yıkarak iç mekânlarda da sıklıkla kullanılan bir malzeme olduğunu göstermiştir. Betonun yalnızca zemin altına atıldığı algısı desenli zemin kaplama ile çürütülmüş bir algının ve özellikle son yıllarda sıklıkla iç mekânlarda tercih edilmesinin bir sonucu olmuştur.

beton dökme ustamgeliyor.jpg

Baskı beton teknolojisi uygulanan zeminin tek tek olmamasından dolayı zamanla zemindeki taşlar arasında oynamaların olmasına sebep olmaz. %90’ı doğal malzemeden oluşan baskı beton sahalarda da blok olarak kullanılır ve zemin üzerinde zamanla oluşabilecek çökmelerden etkilenmez. Beton teknolojisindeki gelişmelerin baskı beton teknolojisi üzerine aktarılması nedeniyle, malzemenin büzülme, donma-çözülmeden ortaya çıkacak aşınmaya karşı dayanıklılık kalitesi standart betonunkine nazaran 5-6 kat daha fazla olmaktadır.

baskı beton fiyatları.jpg

Kullanılan yüzey koruyucu ve parlatıcıdaki akrilik, betonuna işlendiği ve yüzeyindeki tüm gözenekleri doldurduğu için baskı beton da leke tutma ve leke kalma gibi durumlar meydana gelmemektedir. Renkli yüzey sertleştiricinin içerdiği gün ışığına dayanıklı pigmentler sayesinde bir bölümünün yenilenmesi yahut ek yapılması durumunda renk ve ton farkı ortaya çıkmaz.

baskı beton fiyatları ustamgeliyor.jpg

Havanın sıcaklığı -20c altında olduğu durumlarda dayanabilmesi, deniz suyu, benzin, yağ gibi maddelerden etkilenmemesi ve uygulamadan sonra ortaya çıkabilecek boru veya kablo döşemesi gibi durumlarda kırılan bölgenin aynı renk ve modelde döşenebilmesi baskı beton sisteminin diğer özellikleri arasındadır.

2 Yorum

  • Baskı Beton hizmeti hakkında oldukça iyi bir bilgilendirme vermişsiniz. Başarılar dilerim.

  • Baskı beton yüzeyler zamanla aşınıp boyası siliniyor. Yeniden boyanabilir mi? Nasıl ve ne ile boyamak gerekir?

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler