Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Avukat olmak isteyenlerin avukatlık ve maaşı hakkında bilinmesi gerekenler

Avukat, davacı tarafın mahkeme işlemlerini kontrol eden savunmasını, iddialarını öne süren ve tarafı savunan kişidir.

Avukat, bir mahkeme sürecinde davalı veya davacı tarafın mahkeme işlemlerini kontrol eden savunmasını, iddialarını öne süren ve tarafı savunan kişidir. Avukat müvekkilinin ( savunduğu kişinin)aleyhine işler yapmakla yükümlüdür. Aynı zaman da avukat hukuki ve yasal alanlarda kişilere danışma ve yol gösterme hizmeti de sunar. Türkiye Cumhuriyetin de ise Avukatlığın tanımı şu şekilde yapılmaktadır.

ceza avukatı.jpg

Avukatlık kamu hizmeti olup, serbest bir meslektir. Avukat bir dava sürecinde davacı yahut davalı tarafın mahkeme işlemlerini kontrol eden,  iddialarını ve savunmasını mahkemeye sunan, tarafın savunmasını yapmakla görevli kimselerdir.

ceza avukatları ustamgeliyor.jpg


Avukatlık mesleği ve maaşları

Avukatlık mesleğine sahip olabilmeniz için 4 yıllık bir hukuk fakültesi kazanmanız ve zorlu ve sabır isteyen bir süreçten geçmeniz gerekir. Zor ve emek isteyen bir süreç olan avukatlık mesleği bitiminden sonra alınacak maaş da meslek hakkında merak edilen konulardan biridir.

ceza hukuku ustamgeliyor.jpg

Avukat maaşı konusunda avukatlar serbest ve kamu çalışanı olarak iki kısımda değerlendirilmelidirler. Demin de belirttiğimiz gibi bir avukat kamu da devlete bağlı olarak çalışabileceği gibi serbest olarak çalışabilir ve bu şekilde de kendi kazancına yön vermiş olur. Fakat devlet kurumunda çalışan avukatların avukat maaşı sabit olup 2018 yılı itibari ile kamu da çalışan avukat maaşı aylık 4000 TL kazanmaktadır.

ceza mahkemesi.jpg

Özel avukat maaşları ele alınacak olursa durum biraz kafa karıştırıcı bir hal alabilmektedir. Örneğin ticaret davaları ile ilgilenen serbest bir avukat ayda milyon dolarlar kazanabiliyorken,  kimisi de iflasın eşiğinde olabilmektedir. Avukatın kazancı çalıştığı bölüm ve sektöre göre değişiklik göstermektedir.Hukuk fakültesinden mezun olan bir öğrenci avukat olmak istiyorsa bir yıllık zorunlu staj yaparak avukatlık mesleğine adım atabilmektedir.

ceza mahkemesi ustamgeliyor.jpg

Serbest avukatlık yapmak isteyen bir avukat çevresindeki barolara kayıt yaptırmak zorundadır.Avukatlık mesleğine sahip olmak için herhangi bir yaş sınırı olup olmadığı da en sık sorulan sorular arasındadır. Bir kamu görevi olan avukatlık mesleğin de belli bir yaş sınırı olmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre avukatın herhangi bir alanda branşlaşma zorunluluğu yoktur.  Yasal stajını tamamlayan bir avukat ister ceza avukatı olur ister boşanma bu tamamen avukatın tercihine bırakılmıştır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler