Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Aspiratör Tamiri Nasıl Yapılır?

Aspiratörlerin verimli çalışmalarına devam etmeleri için Ustamgeliyorda aspiratör tamircisi bulmak zahmetsiz ve ekonomik!

Aspiratör Tamiri

Mutfaklardan kötü kokuların çekilmesinde işlevsel bir öneme sahip olan aspiratörler zaman zaman tamir ve bakım gerektirebilirler. Aspiratör tamirinde cihazın motorunu çıkarmak için motoru sabitleyen vidaların gevşetilmesi gerekiyor. Aspiratörün çekim gücü cihazda yer alan bu motor ve pervane sayesinde işlevini yürütür. Cihazda bulunan mil motorun çalışmasını motorda pervanenin dönmesini sağlar. Bu parçaların arızalanması aspiratörün işlevini yerine getirememesine neden olur. Bu hassas parçaların tamirinde bir ustadan yardım alınması tüketiciler için önem taşır.

Aspiratör Filtresi

Türk mutfak kültüründe yağlı ve yoğun yemek kokuları ile bezenen mutfaklarımızda kullandığımız aspiratörler bir takım parçanın bir araya getirilerek oluşturduğu ve mutfaklarımızın ferah kalmasını sağlayan cihazlardır. Bu cihaza baktığımızda sürgülü kısımda filtre olduğunu görürüz. Aspiratör filtresi cihazın motoruna herhangi bir cismin kaçmamasında etkilidir. Mutfaktaki kokuyu ve buharı süzerek alan bu filtre cihazda bulunan pervane sayesinde mutfağın yoğun kokusunu birkaç dakikada alır. Filtreler zaman zaman değiştirilmeye ihtiyaç duyabilirler. Doğa dostu karbon filtrelerden bu noktada yararlanılabilir.

old-fashioned-2641936_640.jpg

Aspiratör Bakımı Ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Mutfakların koku kurtarıcıları aspiratörlerin yoğun yağ birikmesinden dolayı temizlenmelerine ihtiyaç duyulur. Eğer aspiratörlerin yağ katmanlarından arındırılması sağlanmaz ise bu cihazların kullanımı gün geçtikçe verimsizleşir ve sonunda aspiratör bakımı yaptırılmadığı için cihazlar kullanılmaz hale gelir. Aspiratör temizliği ve bakımı düzenli olarak sağlanmalıdır ki böylece aspiratör filtresi tıkanmasın!

Ocağa bir tencere su koyularak kaynatılması filtrede biriken yağların yumuşamasını sağlayacaktır. Ardından aspiratörün sökülebilen tüm parçaları sökülmeli ve her bir parçanın ayrı ayrı temizliği yapılmalıdır. Ankastre temizlik deterjanları aspiratörün çizilmesini büyük oranda önler. Bu deterjanlardan yararlanılabilir. Aspiratör parçalarının yağ sökücü içerisinde bekletilmesi sağlanmalıdır.

Ki zaten aspiratör temizliği cihaza biriken yoğun yağ nedeni ile yapılmaktadır. Yıkanabilen parçalar bulaşık makinesinde yıkatılabilir. Yağ sökücü içerisinde bekletilen parçalar bir müddet sonradan yağ sökücü içerisinden alınmalı ve bol su ile iyice durulanmalıdır. Bu esnada da bir bez yardımı ile durulanan parçalar ovalanmalıdır. Temizlik işleminin ardından parçalar uygun yerlerine takılmalı ve aspiratörün çalışır durumda olup olmadığı da kontrol edilmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler