Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ailenizin ve evinizin güvenliği için konut sigortası

Konut sigortası ailenizi ve evinizi en iyi güvence altına alan önemli sigorta çeşitlerindendir.

Konut sigortası ailenizi ve evinizi en iyi güvence altına  alan önemli sigorta çeşitlerindendir. Konut sigortaları evinizi yıkılmalardan, çalınmalardan ( hırsız ), terörden , veya kazalardan koruyan sigorta çeşididir. 

Hep başkalarının başına gelen, benim başıma gelmez diye düşündüğünüz her olayın eviniz ve ailenizin de başına gelme olasılığına karşı yaptırmanız gereken konut sigortası mağduriyetinizi gidermeyi amaçlar.

konut sigortası ustamgeliyor.jpg


Konut sigortası nedir?
 

Oturduğunuz daireyi veya isteğe bağlı olarak içerisinde bulunan eşyaları güvence altına almak için uygulanan poliçelerdir. Yangın, Su baskını, hırsızlık gibi felaketlere karşı evinizi ve isterseniz evinizi korur ve oluşan hasarda zararı en aza indirmeyi hedefler. 

konut sigortası fiyatları.jpg


Konut sigortası hangi durumlara karışmaz?
 

Sigorta şirketleri genel olarak sigorta gruplarında aşa yukarı birbirine benzer uygulamalar yaparak aynı durumlarda kapsamalar yapıp aynı durumlarda da kapsamaz demektedirler. Konut sigortasında ise kapsama alanına giren yangın, su baskını, hırsız gibi durumlar olup deprem gibi doğa olayları kapsama alanında olmamaktadır.  

konut sigortası yapma.jpg

Tüm sigorta firmaları aynı şekilde hareket edere deprem ve oluşturduğu zararları karşılamazken, kişiler yüzünden kaynaklanan eve zarar gelme, eskimeye bağlı aşınma, kırılma gibi durumları da karşılamamaktadır. 

konut sigortası fiyatları ustamgeliyor.jpg


Konut sigortası poliçesine dahil olan hizmetler
 

Tıpkı her sözleşme, anlaşmada olduğu gibi konut sigortası için hazırlanan poliçenin de daha doğru bir şekilde incelenmesi gerekir. Daha sonra hesapta olmayan, fark edilmeyen sorunlarla karşılaşmamak adına incelenmesi, sigortası yaptırılan kıymetleri karşılayıp karşılamadığının ölçülmesi gerekir. Ayrıca kimi sigorta şirketlerinin sağladığı fakat çoğu kişi tarafından bilinmeyen sus tesisatı, elektrik tesisatı, cam, çilingir, ambulans gibi hizmetlerin de mevcut olunup olunmadığı hakkında yeterli bilgiye sahip olunmalıdır.  

konut sigortası yapma ustamgeliyor.jpg

Poliçenin incelenmesi, eksik hizmet olup olmadığı kişi tarafından bilinmesi hasar esnasında ev sahibinin hangi koşulda sigorta şirketine haber verip vermemesi hakkında kapsamlı bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. 

konut sigortası.jpg

Kullanılmaz hale gelen ve konut sigortası olan bir konutun temini, yenilenmesi süresince evinizde kalamadığınız süreyi başka bir konutta kalmanızı sağlayarak oluşan masrafları da sigorta şirketi karşılamaktadır. Bütün bu bilgilerin poliçe içerisinde yer alması ve anlaşma sırasınca mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir.  

Evinizi, eşyanızı ve ailenizi güvence altına almak için konut sigortası yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. 

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler