Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sağlığınız için sıhhi tesisatınızın olması şart

Tesisat işlemlerinde oluşan arızalara veya herhangi bir durum da oluşan soruna müdahale eden kişiye de sıhhi tesisat ustası denmektedir.

Sıhhi tesisat, temiz suyun yaşama alanına temiz şekilde gönderilip pis olan atın suyun ise temiz suya asla karıştırılmadan sağlıklı bir şekilde dışarı atık borularına iletilme işlemine verilen isimdir. Bu tarz tesisat işlemlerinde oluşan arızalara veya herhangi bir durum da oluşan soruna müdahale eden kişiye de sıhhi tesisat ustası denmektedir.

Su Tesisatı ustası.jpg

Sıhhi tesisat sorunları belirlenir, nedeninin belirlenmesi ile tamir şekillerinin belirlenmesi işlemlerine sıhhi tesisat sorun tespiti veya sıhhi tesisat arıza tespiti denmektedir. Bu arızaların ne olduğunu sıralayacak olursak;

Su Tesisatı (2).jpg

Conta arızası: Musluktan sızan sulara sebep olur ve ciddiye alınmadığı taktirde yüklü miktarda fatura ödemenize neden olabilir.

Sıhhi su tesisatı.jpg

Musluk evi arızaları: Sekman başları kırılmış veyahut da gevşemiş ise yenisi ile değiştirilmesi gerekir. Aksi durumda musluk vanası boşa dönmüş olacaktır.

Su tesisatı.jpg

Musluk mekan arızası: Musluk yatağının boşaltılması, çatlaması veya kırılması ile gerçekleşen arızalardır. Su sızıntısı iç taraftan dolap altına kadar sızabilir.

Sıhhi su tesisat ustası.jpg

Pis gider arızaları: Tesisat gideri tıkanıklığı nedeniyle giderlerde kötü kokular ortaya çıkabilir ve giderden gönderilen su tekrar geri gelebilir.

Sıhhi Su Tesisat Ustası (2).jpg

Tesisat boru ve pimaş arızaları: Tesisata kadar ilerleyen borular tıkanıklık nedeni ile işlevsiz hale gelir ve alt dairelere su kaçağı sızar.

Su tespiti ustası.jpg

Ana vana arızası: Bina girişinde yer alan ana vanaların gevşemesi, contalarının eskimesi, yıpranması veya şehir şebekesinden ana vanaya iletilen borularda tıkanıklık oluşması nedeniyle vanalar çalışmaz duruma gelebilir.

Tesisatçı.jpg

Sifon arızaları: Sifonlarda oluşan tıkanıklıklar, kapak arızaları, sızıntı yapması, pis koku yayması tarzında sorunlar oluşabilir.

Sıhhi Su Tesisat.jpg

Atık su tesisatı durumlarında yaşanan sorunlar: yoğun ses çıkartması, solucan, böcek, kurt gibi haşerelerin tesisata sızması, pis kokuların yayılması. Bu tarz durumlarda sifon bağlantı yerinde delik ya da çatlaklar meydana gelmiş olabilir.

Sıhhi Tesisat.jpg

Sıraladığımız maddelerden de anlayabileceğiniz gibi sıhhi tesisatın insan sağlığı ile doğrudan ilgisi bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ile sıhhi tesisat da her geçen gün kendini geliştirmiştir. Önceden çok daha sorunların yaşanması konutlardaki sıhhi tesisat sisteminin çok sağlam ve sağlıklı olmadığını gösterirken, günümüzde oldukça gelişmiş durumdadır. Yaşam alanlarında özellikle banyo ve tuvalet gibi alanlarda hissedilen kaçaklar için mutlaka sıhhi tesisat ustası çağırılmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler