Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

7 yöntem ile su tasarrufu nasıl yapılır?

Bir gün tükeneceği düşünmeden kullanılan doğal kaynaklardan
olan su; banyo, mutfak ve bahçedeki gereksiz fazla kullanımı sebebi ile oldukça
yüklü gelen faturalarında habercisi oluyor. Su konusunda yapılaması gereken tasarruf
suyun israfını önlerken yüklü gelecek olan faturanın da en az inmesine
neden olmaktadır.

Bu konu için alacağınız birkaç tedbir ile hem iyi bir hem
doğaya olan iyiliğiniz hem de bütçenize olan iyiliğiniz ile çok akıllıca bir iş
yapmış olacaksınız. Basit olan birkaç tedbir ile dikkatli ve özenli davranarak
aşırı su harcamanın önüne geçilebilir.

Su tasarrufu için yapılması gerekenler

Su israfında en bilindik ve belirgin konular içerisinde yer alan diş fırçalama durumu kişinin diş fırçalarken musluğu açık bırakmasıyla gerçekleşmektedir. Suyun, diş fırçalama sırasında boşa akıyor olması kullanılmayan tonlarca suyun israf olması anlamına gelir.

Yine su israfı konusunda bir diğer maddenin de uzun uzun yapılan banyonun olduğunu söyleyebiliriz. Küvet doldurmak veya duş fıskiyesi ile yıkanmak yerine banyo kovasına yeteri kadar su doldurmanız ve gerektiği taktirde devamını doldurarak belli miktarda suyu kullanmanız oldukça iyi bir su tasarrufu yöntemi olacaktır.
Yine su israfı konusunda bir diğer maddenin de uzun uzun yapılan banyonun olduğunu söyleyebiliriz. Küvet doldurmak veya duş fıskiyesi ile yıkanmak yerine banyo kovasına yeteri kadar su doldurmanız ve gerektiği taktirde devamını doldurarak belli miktarda suyu kullanmanız oldukça iyi bir su tasarrufu yöntemi olacaktır. Klozetlerin ihtiyacınıza uygun bir şekilde az su akışı sağlayabilen çift hazneli modeller suyun ihtiyaçtan fazla tüketilmesinin önüne geçebilirsiniz. Su sızıntısı yapan su hazneleri mutlaka tamir edilmelidir.

Su konusunda tasarruf sağlayan musluk modellerinin kullanılması da ciddi boyutta tasarruf yapmanıza yardımcı olacaktır. Sızıntı yapan contalar kontrol edilip su sızdırmaya devam ediyorsa mutlaka değiştirilmelidir.
Sıhhi - Su Tesisatçısı
Ses Yalıtımı

Su Yalıtımı

Giysilerinizi yıkarken ürünlere uygun yıkama programı seçilmeli ve israftan uzak durulmalıdır. Tam anlamıyla dolmadan çalışan makinanın çalıştırılması yapılan israfın ve artacak olan faturanın en büyük göstergesidir.Çamaşır makinasında olduğu gibi bulaşık makinalarında da tasarruf yapmaya özen gösterilmelidir. Henüz alınmadıysa yahut yenisi alınacaksa mutlaka A sınıf bir makine alınması ve tamamen dolunca çalıştırılması hem israfı önleyecek hem de tasarrufu sağlayacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler