Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sokak hayvanları için yapabileceğiniz 5 iyilik

Sabit su durakları oluşturarak hayvanların su ihtiyacı konusunda sıkıntı çekmemesini sağlayabilirsiniz.

Yoğun tempolu hayatımızda gün içerisinde belki de her gün yanlarından gelip geçtiğimiz sokak hayvanlarının, çoğu zaman varlıklarını bile fark etmediğimiz ne yazık ki doğrudur. Sokak hayvanlarına daha önce yardım ediyor ve hayat temposundan dolayı artık edemiyor olabilirsiniz, yahut bu güne kadar sokak hayvanlarına hiç yardım etmemiş de olabilirsiniz.

yavru köğek eğitimi ustamgeliyor.jpg

Bu konu hakkında ne yapmanız gerektiğini veya nereden başlamanız gerektiğini tam anlamıyla bilmiyor olmanız hiç başlamamanız anlamına gelmemekle beraber oldukça kolay yöntemlerle birlikte sokak hayvanları koruma altına almanız mümkündür.

köpek eğitimleri dersi ustamgeliyor.jpg


Su durakları oluşturun

Sokak hayvanlarının sık yaşadığı alanlar, parklar, sokaklara sabit su durakları oluşturarak hayvanların su ihtiyacı konusunda sıkıntı çekmemesini sağlayabilirsiniz. Birçok yöntem yardımıyla sabitleyeceğiniz su duraklarını plastik bir su şişesi yardımıyla yaparak sokak kedileri ve sokak köpeklerinin buradan su içmesini sağlayabilirsiniz.

hayvanları koruma günü.jpg

Bu durağı oluşturduktan sonra ara ara kontrol ederek temiz su takviyesi yapmayı da ihmal etmemelisiniz.

köpek eğitimi.jpg


Kalan yemeklerinizi dökmeyin!

Evde yapmış olduğunuz yemeklerin artması ve o yemeklerin sevimli hayvan dostlarımıza gitmesi gibi bir zincirleme oldukça mutlu edici bir sonuçtur. Özellikle sokak hayvanları açısından bu tam bir ziyafet anlamına gelir. Sokakta yaşana dostlarımız için et, makarna, patates gibi evde yaptığınız yemekleri bir araya bir kap içerisine koyarak tıpkı su durakları gibi belli alanlar oluşturarak belli yerlere kap içerisinde bırakabilirsiniz.

hayvanları koruma.jpg


Soğuk havalara dikkat

İnsan oğluna verilen empati yapma güdüsü ile gelen soğuk havalarda sokak köpekleri veya kedilerinin dışarıda donma tehlikesi geçireceğini unutmaması ve göz ardı etmemesi gerektiğini tekrar hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Yapacağınız barınaklar, yuvalar ile soğuk kış aylarında kedi ve köpeklerin yahut kuşların sığınmaları için oldukça güzel ve içi ısıtan bir iyilik olacaktır.

Hayvanları koruma kanunu.jpg


Belediye aracılığı ile veteriner desteği alın

Civarda ve etrafınızda yaşayan her türlü sokak hayvanlarının herhangi sağlık problemlerinde belediyenin vermiş olduğu sokak hayvanları koruma ve tedavi yardımını ücretsiz olarak alabileceğinizi unutmamalısınız.

hayvanları koruma günü ustamgeliyor.jpg


Sokak hayvanlarına sevgi gösterin

Sevgi yalnızca insanların ihtiyacı değildir. Bu konuda netleştikten sonra kedilerin, köpeklerin, kuşlarında sevilmeye ihtiyacı olduğunu asla unutmayın. Sokak hayvanlarıyla boş vakitlerinizde zaman geçirmeye ve onları her fırsatta sevmeye çalışın. Bu onların yaşama sevinçlerini arttıracak ciddi faktörlerdendir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler