Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 madde ile en sık yapılan dekorasyon hataları

Dekorasyon doğru uygulandığında insan psikolojisini rahatlatan ciddi unsurlar arasında yer almaktadır.

Dekorasyon doğru uygulandığında insan psikolojisini rahatlatan ciddi unsurlar arasında yer almaktadır. Stresli bir günün ardında insanı rahatlatan renkler ve objelerle dekore edilmiş olan bir eve girmek kişinin rahatlamasına ve gevşemesine yardımcı olmaktadır.

ikea ev dekorasyonu.jpg

Ev dizayn ederken dekorasyon stil dergilerinden ilham almak oldukça doğru olsa da yapılan pek çok hata vardır. Bu hataları sırayla kontrol edecek olursak sırala şu şekildedir;

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg


1) Her beğendiğin objeyi evine koyma

En sık yapılan hatalardan biri olan, beğendiğin her mobilyayı eve koymak evde oluşacak kaos ve anlamsız bir görüntüye neden olacaktır. Son yıllarda dekorasyon konusunda çok daha bilinçlenmiş olsa da hala var olan hataların en başında gelen bu durum mükemmel dizayn edilmiş olan bir mekânın bütün büyüsünü bozmaya yetecektir.

yatak odası dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Elbette beğendiğiniz obje, eşya, örtü vs. Dekorasyonunuza uydurduğunuz taktirde ev içi dizayn ile kontrast yakaladığınız sürece kullanmanızda bir sakınca olmayacaktır.

dekorasyon ustaları ustamgeliyor.jpg


2) Mekana uygun mobilya seçin

Yine yanlış dekorasyon listesinde başlarda yer alan maddelerden biri ise mekâna uygun mobilya seçmemektir. Tıpkı mekânın dekorasyonuna uyum sağlayıp sağlamadığına bakmadan mekâna konulan obje veya eşya gibi benzeri bir durumdur. Mekânın boyutuna dikkat edilmeden ve önemsenmeden seçilen mobilyalar dekorasyonda en sık yapılan hatadır.

iskandinav ev dekorasyonu.jpg

Küçük bir odanın dekorasyonu sırasında geniş ve büyük bir koltuk takımı odanın alanını daha da küçülterek bunaltıcı bir görüntü oluşmasını sağlar ve ne kadar özenli bir kombin yapılırsa yapılsın yine de iyi bir sonuca ulaşılamaz.

Duvar kağıdı.jpg


3)Duvar kağıdını yanlış kullanmayın

Duvar kağıdı elbette dekorasyonda önemli materyallerden biri olup uzmanların da sık sık tercih ettikleri ürünlerden biridir. Fakat her konuda olduğu gibi duvar kağıdında da doğru ve bilinçli kullanım oldukça önemlidir. Örneğin salon dekorasyonu yaparken tüm salonu duvar kağıdı ile kaplamak alanda yorucu ve karmaşık bir görüntüye sahip olacaktır.  Doğru olan duvar kağıdı kullanımında tek bir duvarın kaplanarak modern ve sakin bir görüntüye sahip olmak olacaktır.

koltuk modelleri ustamgeliyor.jpg


4)Her parça yan yana olmayabilir

En klasik dekorasyon hatalarından biri de tek tek harika olan parçaların yan yana geldiğinde çirkin ve demode bir görüntü sergiliyor olmalarıdır. Bu durum birazda kişinin dekorasyon zevki ve bilgisinin olmasıyla alakalı bir durum olup yan yana kullanacağı parçaların doğru bir görüntü çıkarıp çıkarmadığı ile alakalıdır.

Ev dekorasyonuna dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler