Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

4 adımla su tasarrufu nasıl yapılır?

Su canlıların yaşaması için olmazsa olmazdır. Hayatta kalabilmek için suyun önemini bilmek gerekir.

Su canlıların yaşaması için olmazsa olmazdır. Hayatta kalabilmek için suyun önemi vazgeçilmez bir öneme sahip olan su, yağışların azalması, iklimlerin bozulmasıyla oldukça azalarak insan hayatı ve tüm canlıların yaşamı için riskli bir durum ortaya koymaktadır.

suyun önemi.jpg

Su israfı ile birleşen bu durum ciddi riskli bir hal alarak uzmanların su tasarrufu konusunda harekete geçirmiştir. Suyu daha tasarruflu nasıl kullana biliriz konusunu araştıran ve bu konuda insanları bilgilendiren uzmanlara göre suyu daha tasarruflu kullanmak için yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladık.

suyun önemi ustamgeliyor.jpg


1) Çamaşır makinası

Çamaşır makinasında su tasarrufu için makinanız tam dolmadan makinanızı çalıştırmamakla yapılmalıdır. Dolmamış bir makinayı çalıştırmak ciddi oranda su israfına yol açar. Bir makinanın bir çalışmada 176 litre su harcaması çamaşırlarınızı tam kirlenmeden yıkamamanız gerektiğini de göstermektedir. Kıyafetlerinizi daha verimli kullanarak ve makinanızın bakımını düzenli yaptırarak ciddi oranda su tasarrufu yapmış olursunuz.

duşakabin ustamgeliyor.jpg


2) Banyoda 

Duş alırken her bir dakikada 12 litre su harcanmaktadır. Bu da 4 kişilik bir ailenin uzun uzun duş almasının yıllık ciddi su israfı yapması demektir. Yapılması gerekenin duş almamak değil de duş alımının süresini azaltmaktır. 4 kişilik bir ailenin her ferdi 5 dakika duş aldığında 18 ton su tasarrufu yapmış olur.

su tasarrufu ustamgeliyor.jpg


3) Musluk

Musluk su tasarrufu oldukça önemli olup, çok zararsız görülen bir israf yöntemidir. Örneğin akan musluk altında sebze, meyvelerinizi yıkamak yerine su dolu kap içerisinde yıkamanız ciddi oranda tasarruf yapmanıza yardımcı olacaktır. Musluklarınızı yalnızca kullanacağınız zaman açmak da size 48 ton su tasarrufu yaptıracaktır. Rakamlara bakıldığında azımsanmayacak kadar önemli olduğun görülen musluk su tasarrufu her ev hanımı ve aile fertlerinin mutlaka uyması gereken tasarruf kurallarındandır.

mutfak tezgahı.jpg


4)Mutfak

Suyun en çok tüketildiği alanlardan biri olan mutfak, su tasarrufunun en çok yapılması gereken alanlardan biridir. Şöyle ki mutfakta yapacağınız su israfı ne kadar aza indirebilirseniz ciddi oranda tasarruf etmiş olursunuz. Örneğin; Bulaşıkları elinizde yıkamanız suyun sürekli akar halde olması anlamına gelirken ciddi oranda su israfına yol açar. Bulaşık makinası ile ise, yıl boyunca yıkadığınız bulaşıklarla 40 ton su tasarrufu yapmış olursunuz.

Su tesisatı hizmeti için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler