Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Yogaya yeni başlayanlar için motivasyon yazısı

Yoga elbette sizi zorlayan pozlarla sabrınızı ölçecektir. Fakat unutmamalısınız ki her gün yavaş yavaş ilerleyeceksiniz

Yogaya yeni başlayanlar çoğu kez çoğu yerden yoganın sağlık için ne kadar faydalı bir yöntem olduğunu duymuş olmanız ve yoganın tam olarak nasıl yapıldığını ve tam olarak nelere iyi geldiğini bilmemeniz bu işten vazgeçmeniz için bir neden olmasın.

yoga kursları.jpg

Şimdi yeterli bilgiye sahip olmanız için anlatacağımız yoga hakkındaki bilgilerle yogaya kolaylıkla başlamanız mümkün olacaktır.

yoga nasıl yapılıyor ustamgeliyor.jpg


Yeni başlayanlar için yoga

Yogaya yeni başlayıp, gitmiş olduğunuz yoga dersinde diğer öğrencilerin pratiklerine bakarak canınızı sıkmayın. Aslında başkası yaptığında en kolay görünen pozlar bile zamanla pratikleşmeniz gerekiyor. Asla kendinizi demoralize etmeyin ve ben yeterince esnek değilim cümlesini sesli kurmayın.

yoga kursları fiyatları ustamgeliyor.jpg

Günde 1 saatinizi yogaya ayırarak ne kadar hızlı esnekleşeceğinizi göreceksiniz. Her işte olduğu gibi yogada da mutlaka istikrarlı ve kararlı olmanız gerekmektedir.

yoga nasıl yapılır ustamgeliyor.jpg

Yoga elbette sizi zorlayan pozlarla sabrınızı ölçecektir. Fakat unutmamalısınız ki her gün yavaş yavaş ilerleyerek size aslında zor gelen pozların zaman içerisinde ne kadar kolay geleceğini göreceksiniz. Size en zor gelen yoga hareketi karşısında asla pes etmeyin ve başladığınız bu yoga dinginliğinin kısa süre içerisinde tadınız çıkartacağınızı unutmayın.

yoga kursları ustamgeliyor.jpg

Yoga yaparken sizi çok zorlayan bir harekettesiniz ve bu pozu yapmaya çalışırken nefesiniz rutin akışında değilse çok fazla zorlamadan bir adım geri atmanız çok daha doğru bir eylem olacaktır.

yoga ustamgeliyorr.jpg

Asıl olan yoga ile ruhunuzu ve bedeninizi daha dingin bir hale getirmektir. Bundan dolayı nefesinizin rutinini bozmak yerine nefesinizin ve bedeninizin bağlantıda kalarak doğru hareket etmesi ve dinlenerek esnekleşmeniz olacaktır. Yoga pozları sizi başta yorsa da nefes akışınızı etkilemiyorsa yapmaya devam etmelisiniz fakat nefes akışınızda sıkıntı oluşuyorsa yapmayı bırakmanız çok daha doğru bir eylem olacaktır.

yoga.jpg

Zorlu pozisyonlarda yoga yapmaktan vazgeçerek beceremiyorum hissine kapılmayın. Unutmayın ki sosyal medya hesaplarından görmüş olduğunuz havalı yoga pozları yoganın tamamını içeren bir durum değildir. Evinizde kendi başınıza yapabileceğiniz yoga hareketleri ile stresli bir günün ardından ruhunuzu, kendinizi dinlemeniz elbette mümkün.

yoga nasıl yapılır.jpg

Yorucu bir iş gününün ardından yapabileceğiniz Savasana’ya pozisyonu ile yalnızca hiçbir şey yapmadan yattığınızı düşünebilirsiniz ancak bu pozisyon yogada oldukça önemli pozlardan biridir. 10 dakikaya kadar yapmanız tavsiye edilen bu harekette kulağınıza dinlendiren bir fon çalan bir kulaklık takarak ruhunuzu dinlendirmeniz.

Yoga dersi için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler