Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Uyku hakkında bilmeniz gereken ilginç bilgiler

Tıp dünyasında bir koma haline benzetilen ‘uyku’ hakkında bilmeniz gereken ve öğrendiğiniz de şaşıracağınız şeyler burda..

Hepimizin çok sevdiği uyku, gün içerisinde yaşanan yorgunluğun atıldığı vücudun kendini en rahat hissettiği anlardan biridir. Tıp dünyasında bir koma haline benzetilen ‘uyku’ hakkında bilmeniz gereken ve öğrendiğiniz de şaşıracağınız şeyler şu şekilde;

uyuduğunuz_saate_dikkat.jpg


Uyuduğunuz saate dikkat

Uzmanlar tarafından açıklanan faydalı uyku saati 23.00-06.00 arasındaki bir uyku, 02.00-12 arasındaki uzun bir uykudan çok daha faydalıdır. Ne kadar uyuduğunuzun değil de, ne kadar kaliteli uyuduğunuzun önemi bu açıdan oldukça önemlidir.

saate_dikkat.jpg

Araştırmalar 23.00-07.00 saatleri arasına sabitlenmiş bir ritmi olan kişilerin kansere yakalanma olasılıklarının çok daha az olduğunu gösteriyor. Kansere karşı düzenli ve verimli bir uykunun koruyucu olması oldukça şaşırtıcı bir durum olsa gerek.

uykuyu_engelleyen_insan.jpg


Uykuyu erteleyen tek memeli insan!

Kulağa oldukça garip gelen bu cümle şöyle, dünya üzerinde uykusu geldiği halde bu içgüdüye teslim olmayıp bunu erteleyen tek canlı insandır. Dünya üzerinde yaşayan diğer tüm memeliler, uykusu geldiği an bu içgüdüye teslim olur ve o an konumu ve durumu ne olursa olsun uyurlar.

gece-beyniniz-oksijensiz-kalabilir.Jpeg


Işığı kapatın

Evet, doğru duydunuz. Uyku için yatağınıza girdiğiniz de ışıkları kapatarak uyumanız, uyku esnasında salgılanan melatonin hormonunu arttırır. Gözünüze hiç ışık girmeden, tamamen karanlıkta uyumak uykunun vereceği faydadan tam anlamıyla faydalanmak anlamına gelmektedir.  Salgılanan ‘melatonin’ hormonu gençliğin uzun süre vücutta hâkim olmasını, yani yaşlanmayı geciktirmeye yardımcı olmaktadır.

yeterli_uyuyun.jpg

 

Az uyku ile düşen ağrı eşiğine dikkat

Yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan, az ve yetersiz uykunun ağrı eşiğini düşürmesi ve kişinin ufak bir ağrıdan bile fazlasıyla etkilenmesine neden olduğu görülmüştür. Yetersiz uyku zayıflatmış olduğu bağışıklık sistemiyle bağlantısı olan bu durum kişinin doğru ve düzenli uyku rutini içerisine girmesiyle düzelebilmektedir.

uyuma_şekli.jpg


Uyku pozisyonu
karakterinizi yansıtıyor

Uyku her insan için aynı olan, kişinin bilincinin açık olmadığı ve neredeyse yarı ölü olduğu bir durumdur. Ancak bu durum da kişi bilinçsiz olarak girmiş olduğu pozisyonlarla aslında kişiliklerini yansıtmaktalar. Uzman psikologlar tarafından yapılan bir araştırma sonucu görülen uyku pozisyonunun kişinin psikolojiyi yansıtması, doğru bir tespit olarak kabul edilmiştir.

uyku_pozisyonu.jpg

Örneğin; Kişinin cenin pozisyonunda uyuyor olması, hassas ve dost canlısı biri olduğunu göstermektedir.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler