Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sinir sıkışması nedir? Hangi meslek hastalıklarındandır?

Karpal Tünel Sendromu iki ya da bir bilekte oluşan, ilk üç parmağı tutan ve ilerleyici özelliğe sahip el ve bilek hastalığıdır.

Karpal Tünel Sendromu iki ya da bir bilekte oluşan, ilk üç parmağı tutan ve ilerleyici özelliğe sahip  el ve bilek hastalığıdır. Bileğin ortasın da olan ve ilk 3 parmağa dağılan medyan sinirin baskı altında kalması sonucu ağrı, uyuşukluk ve güçsüzlükle ortaya çıkar.

Sinir sıkışmaları ustamgeliyor.jpg

Çoğunlukla 40 ila 50 yaş arasında kadınlarda çok daha sık görülmektedir. Genel olarak bilek kanalı dar olan kişilerde daha sık görülen bu rahatsızlığın halk arasında yaygın olarak sinir sıkışması olarak bilinmektedir.

sinir sıkışmasına çözüm.jpg

Karpal tüneli nedir? Soruna cevap olarak daha kolay anlaşılması adına sinir sıkışması cevabını vererek uzmanlar, bu rahatsızlığın en sık kimlerde görüleceğini de söylüyor,

  • Piyanist
  • Kuaför
  • Bilgisayar operatörü
  • Bankacı
  • Dişçi
  • Heykeltıraş
  • Ev hanımı
  • tenis

Sinir sıkışmaları.jpg

Gibi mesleklerde oldukça sık görülen bu bilek hastalığı  şişmanlar, alkol alanlar, şeker hastalarında normal kişilere nazaran daha sık rastlanmaktadır. Elde yahut el bileğinde oluşan kırılmalardan dolayı da kronik sinir baskısı ortaya çıkabilmektedir. Kiriş kılıflarının enfeksiyonu yahut kalınlaşması kanalda daralmaya ve sinirin sıkışmasına neden olmaktadır.

Sinir sıkışması ustamgeliyor.jpg

İş ortamında devamlı yapılan mekanik bilek ve el hareketleri marangoz, tenis sporcusu, sıklıkla elde bulaşık yıkayanlar, şoförler ve aynı şekilde el bileğini aynı harekette tekrarlayan hareketlerle meşgul olanlarda oldukça sık görülmektedir. Ayrıca sinir sıkışması hipotiroidi, romotoid artirit, üremi, amiloidoz, damar anomileri tendonitis gibi hastalıklara sahip kişilerde de rastlanılmaktadır.

Sinir sıkışması.jpg


Sinir sıkışmasının belirtileri nelerdir?

Hastalar gece uykudan uyanarak elde şişme ve uyuşma hissi ile karıncalanma nedeni ile uyanırlar. Bu tarz hastalar genelde ellerini sallar, masaj yapar ve yattıkları yerden kalkarlar. Parmaklar sertleşir, elde gerginlik ve şişme hissi oluşur, bu hisse rağmen gözle görülen bir değişiklik olmaz. Ciddi ağrılara ve kimi zaman da boyuna çıkan omuz ağrılarına neden olur.

sinir sıkışmasının tedavisi.jpg


Sinir sıkışmasının tedavisi
nasıl olur?

İlk olarak başlangıç seviyesindeki hastalarda bileği nötral pozisyonda tutan fakat parmakların serbest olmasına imkan veren gece istirahat bilekliği çok fayda sağlamaktadır. Bir sonraki evrede karpal Tünel Sendromunda bileğe hidrokortizon enjeksiyonu sonrasında uzun süre şikayet ortadan kalkmaktadır. Son olarak da gerekli görüldüğü taktir de cerrahi müdahale ile sinir üzerindeki baskı ortadan kaldırılır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler