Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sağlığa uygun bir ofis temizliği yapmanın 6 kuralı

Ofisler zamanımızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz alanlardır. Sağlık için tıpkı evlerde olduğu gibi temiz ve hijyenik olmalı

Çoğumuzun zamanının büyük bir kısmının geçmiş olduğu ofisler, tıpkı ev ortamlarında olduğu gibi hijyen konusunda oldukça özenli ve dikkatli olunması gereken bir işlemdir. Evlere verilen özen ofislerde verilmezse yaz aylarında da kış aylarında çeşitli salgın hastalıkların görülmesi kaçınılmazdır.

ofis-temizliği-hijyen.jpg

Mutlaka günlük evinizde yapılmış olan temizlik gibi bir temizliğin yapılması ve aynı zamanda haftanın en az 3 günü şimdi sırlayacağımız temizlik işlemlerinin yapılması gerekir.

ofis-temizlik-02.jpg

Unutulmamalıdır ki ofis ortamınızdaki ortamındaki temizlik ruh ve beden sağlığının iyi olması için önemli nedenlerden biridir. Aynı zamanda sağlık bilgisi sağlanmadığı takdirde kişinin verimini düşürmeye yöneliktir. Tüm yaşam alanlarımızda olduğu gibi ofislerde de temizliğin düzenli ve sistemli bir şekilde yapılması beden ve ruh iyiliği için gereklidir.

düzenli ofis temizliği.jpg

Düzenli bir şekilde uygulanacak olan ofis temizliği, baştan aşağı şekilde ve temizden pise doğru yapılmalıdır. Birkaç adımda daha da net anlatacağımız, daha kolay ve sistematik yapabileceğimiz ofis temizliği maddeler halinde şu şekilde yapılmaktadır:

töp-atma.jpg

A) Neredeyse zamanınızın büyük bir kısmının geçtiği ofis ortamlarında temizliği ofis içerisindeki çöp kutularını dökmekle başlamalısınız. Masa altındaki çöp kovalarını daha büyük bir çöp poşetine boşalttıktan sonra koku yapmaması adına ofis dışına çıkartmalı ve öyle işe devam etmelisiniz. Çöp poşetlerinin ıslağının veya yırtığının olup olmadığını çöpleri kovalarından çıkartmadan önce kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz. Boşaltmış olduğunuz çöp kovalarının içlerini mutlaka su yardımı ile temizlemelisiniz.

toz alma.jpg

B) Ofis içerisinde elinizin uzandığı her alanın tozu alınmalıdır. Gün içerisinde soluduğumuz nefesin daha kaliteli olması için ve sağlıklı kalabilmek için ofis de dolap üstleri, panolar gibi tüm bölümlerin tozu alınmalıdır. Toz alırken kullandığınız bez ayrı, diğer işler için kullandığınız bez ayrı olmalıdır. Böylece hijyeni daha kolay sağlamış olursunuz.

ofis-temizliği.jpg

C) Ofis temizliği esnasında bütün çalışma masaları üzerindeki aletlerin temizliği kişilerin bire bir sağlıklarını etkileyen etkenlerdendir. Her yer için kullanılan toz bezi haricinde bir bez kullanılarak yapılacak olan masa temizliği kişinin sağlığını anında etkileyeceği için dikkatli ve özenli temizlenmelidir. Bilgisayar klavyesi ve maus nemli bir bezle silinmeli bilgisayar ekranı kuruya yakın bezle temizlenmelidir.
Ofislerdeki masa üzeri, masa üzerindeki malzemeler, sandalye kolları ve tümü kısaca kişinin elinin temas edeceği her bölge dikkatlice silinerek arınık edilmelidir. Masa temizliği kişinin sağlığını etkileyecek olan en etkili alan olarak bilinmektedir.

toplantı saonu temizliği.jpg

D) Ofis ortamlarında kişisel olmayan ve ortak alan olarak kullanılan toplantı salonu temizliği, hijyeninin sürekli sağlanması gereken ve birçok kişinin girip çıktığı ortak alanlardan biridir. Bu alanlarda yapılacak temizlik salgın hastalıkların yayılmasına engel olmanın en kestirme yoludur. Tıpkı kişisel masaların temizliğinde olduğu gibi toplantı salonundaki masa, masa üstü malzemeleri, sandalye kolları ve tümü silinerek insan eli değebilecek her alan arınık edilmelidir. Aksi halde hastalıkların özellikle kış ve fazla sıcak olan aylarda hızlıca yayılacaktır.

yer silem.jpg

E) Bütün ofis temizliği yukarıda sıralamış olduğumuz şekilde bittikten sonra yer silme kovasına sıcak su ve zemin için özel deterjan konulduktan sonra yukarıdan aşağıya doğru silinmelidir. Silinen bezin temiz olması ve suyun sıcak olması oldukça önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bir konu vardır ki o da temizlik sırasında tuvalet temizliği dışında hiçbir alana çamaşır suyu dökülmemesi gerektiğidir. Bunun en büyük ve etkili nedeni ise ofis ortamlarının kapalı olması ve çalışanların çamaşır suyu kokusundan ciddi şekilde etkilenme olasılıklarıdır.

banyo temizliği.jpg

F) En son işlem olaraksa ofisin iç kısmı bittikten sonra artık tüm kullanılan bezlerin ve kovaların yıkanarak, tuvalet temizliği işlemine başlanması olacaktır. Bakterilerin yok edilmesi adına çamaşır suyu yardımı ile tuvalet temizliği yapılarak iş yeri temizliği işlemi bitirilmelidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler