Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kış aylarında metabolizmayı güçlendiren 5 gıda

Soğuk kış aylarında ilaç niyetine bol bol tüketmeniz gereken beş gıda:

Kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken ve tüketildiği takdirde metabolizmayı hızlandırıp bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bu besinlerin bilinmesi ve tüketilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar bu besinlerden şöyle bahsediyor.

metabolizma-hızlandıran-besinler.jpg

Metabolizmayı güçlendirmek için kış aylarında tüketilmesi gereken gıdalar sırasıyla şöyle:

mercimek.jpg

  • Mercimek

Mercimek özellikle kış aylarında metabolizmayı hızlandırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 100 gr kırmızı mercimek toplamda kcal enerji içeriğine sahiptir. Aynı zamanda mercimek içerisinde potasyum, sodyum,  magnezyum, kalsiyum, demir, C vitamini, A vitamini, B12, D vitamini içeren oldukça zengin besinler içerisinde yer almaktadır. Kırmızı mercimek çorbası kış aylarında bolca tüketilen besinler arasında yer almalıdır. 

ıspanak.jpg

  • Ispanak

Ispanak yine soğuk kış ayalarının gözde besinleri arasında yer almaktadır. Düzenli olarak tüketildiği takdirde metabolizma hızlı çalışarak bağışıklık sistemi kuvvetlenir. Bu durum ise kış ayalarını hastalanmadan geçirebilmenizi sağlar. Ispanağın içerisinde bulunan; A vitamini, C vitamini, lif, magnezyum gibi mineraller kanser ve kalp damar hastalıklarına da oldukça iyi gelmektedir.

ananas.jpg

  • Ananas

Ananas ülkemizde henüz yeni yeni yaygın olarak tüketilen besinlerden olsa da faydaları ile beslenme uzmanları tarafından ciddi olarak tavsiye edilmektedir. Özelliklede kış aylarında anasın yahut ananas suyunun tüketilmesi çok daha zinde ve sağlıklı olmayı sağlamaktadır. Tropikal meyve ananas; B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini ve C vitamini ile donatılmış olması ve yine bol miktarda magnezyum, potasyum, bta-karoten folik asit ve diyet lifleri içermektedir. İster yiyerek ister suyunu içerek sağlıklı ve zinde bir kış geçirmeniz mümkündür.

muz.jpg

  • Muz

Muz çoğunluk tarafından sevilen ve sık tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Lif açısından da oldukça zengin olan muz, potasyum açısından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda içermiş olduğu mineral ve vitaminlerle kış aylarında hasta olmadan ve kuvvetli bir bağışıklık sistemi ile geçirebilmeyi de sağlamaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler