Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Renkler nasıl doğru kombin edilir?

Renkler, insanların doğduktan sonra gelişen içgüdüleri ile kendilerine en yakın hissettikleri tonu seçtikten sonra, insan hayatında anlamlı hale gelmeye başlar. Her bir renk kendine özgü bir anlam taşıyarak insanların ruh ve psikolojilerini derinden etkileme özelliklerine sahip faktörlerdir.

Kişilerin mizacından ruh haline kadar her şeyi hızlı bir şekilde etkileyen renklerin verdiği psikoloji nedeniyle anlam verilemeyen bir gerginlik, mutsuzluk, huzursuzluk, iştah artması, iştah azalması, neşe, ferahlık gibi hissiyatları yaşaması oldukça sık rastlanan tepkimeler içinde yer alır.

Kendine has her renk, öteki bileşenlerin sahip olduğu etki ile birleştiğinde hiç de istemediğiniz bir etkileşim oluşturarak, olumsuz etkilere neden olmaktadır. Bundan dolayı kullanacağınız renk veya renklerin birleşiminde ortaya çıkacak olan enerjiden haberdar olmanız oldukça önemlidir.

Renkleri Seçerken Dikkat!

Renk seçimi; giysilerde, mobilyalarda, aksesuarlarda ve duvar boyasında oldukça sık seçime maruz kalan faktörlerdir. Tüm bu alanlarda yapılan kombinasyonlarda en zoru ve önemlisi ise renk seçimidir.

Yapılacak olan renk seçiminde en iyi sonuca ulaşabilmeniz için doğru renk ve renkleri seçmeniz uygulanan mekanda, üzerinizde veya duvarlarda sağladığı olumlu enerji ile en güzel hisleri yaşatabilmektedir.

Peki renkler doğru bir şekilde nasıl kombine edilir?

Çocukluk yıllarından da hatırlayacağınız gibi birincil renkler olan sarı, mavi ve kırmızı renklerin karışımı ile diğer renkler elde edilir.

Daha sonra ise birincil renklerin karışımı sayesinde diğer kartela yani ikinci renkler ortaya çıkar. Sarı ile kırmızı birleşiminden turuncu, mavi ile sarıdan yeşil, kırmızı ile maviden ise mor ortaya çıkmaktadır.

Yapmanız gereken birincil renklerin insan psikolojisine olan etkisini bilmek ve bu doğrultuda olumsuz etki oluşturan tonların karışımlarından oluşan ve daha yumuşak olan ikincil renk tonları ile kombinlemek olacaktır.

Ancak kırmızı rengin üçüncül karışımlarla elde ettiği renklerden ortaya çıkan pembe; daha sakinlik, sessizlik, dinginlik ve huzur veren bir renktir ve kırmızı ile uygulanan kombinasyonda kırmızıdan daha fazla kullanıldığı takdirde kıırmızının oluşturduğu olumsuz etkileri ortadan kaldırmaktadır.

Renkler konusunda yapacağınız tercihin bu şekilde dikkatli ve ölçülü olması, ortaya çıkacak olan renk kombinasyonlarında doğru sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler