Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Oksijen Kesimi Nedir?

Oksijen kesimi tekniği her zaman için usta kişilerin yapmaları gereken ve kimi zaman ciddi risklerin oluşabildiği bir tekniktir.

Oksijen kesimi ve kullanım alanları hakkında bilgileri olmayan herkes ustamgeliyor farkı ile konu hakkındaki tüm bilgileri bu yazıda bulabilir ve usta kişilere sorularını yöneltebilirler. Ayrıca 7 farklı ustadan fiyat teklifi alabilirsiniz.

Günümüzde özellikle birçok sanayi kurumunda sık olarak kullanılmakta olan oksijen kesimi tekniği her zaman için usta kişilerin yapmaları gereken ve kimi zaman ciddi risklerin oluşabildiği bir tekniktir. Bu teknikte bir tüp içinde yer alan oksijen yüksek ısı ile ısıtılmakta ve metale doğru tutularak kesilmesi sağlanmaktadır. Ortaya çıkan ısı o kadar yüksektir ki eğer metalin çok ciddi bir özelliği yok ise mutlaka istenen şekli vermek mümkün olmaktadır.

En çok kullanılan metal kesme teknikerinden biri olan ve uzun zamandan bu yana şekli kesilmesi gereken metaller için sık sık kullanılan bu teknikerde insanların çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle kullanılan ekipmanların bakımların düzenli olarak yapılmalı ve kesinlikle acemi kişiler bu ürünler ile işlem yapmamalıdırlar. Kesilen metallerin kısa zaman içinde istenen şekilde kesilebilmesi için çok ciddi bir deneyim gerekmektedir. Bu konuda yapılan hataların başında doğru ekipmanlar kullanılmaması ve aynı zamanda insanların kendilerini korumak için doğru koruyucu ekipmanlar kullanmamaları gelmektedir.

shutterstock_119159362.jpg

Metal kesim işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler

Tüplerin içinde yer alan oksijenin seviyesi her zaman kontrol edilmeli ve aynı zamanda tüpler düzenli olarak kontrolden geçirilmelidir. Bu kesimi yapacak olan kiler öncelikle kesinlikle olan metalin özelliklerini bilmelidirler. Kimi zaman metaller üst düzey özellikleri olarak ve dayanıklılık seviyeleri çok yüksek olan ürünler olabilmektedirler. Bu gibi durumlarda oksijen ile kesilmeleri mümkün olmayabilmektedir. Bu sebeple verilen tüm emeğin boşa gitme ihtimali doğabilmektedir. Birçok farklı alanda kullanılmakta olan bu teknik özelikle çok büyük çapta olmayan orta ve küçük çaplı metallerin kesilmelerinde kullanılmaktadır.

Bu sebeple genellikle küçük çaplı işletmelerde karşımıza çıkmaktadır. Konu hakkında bilgileri olmaya ancak güvenilir kişilerden konu hakkında yardım almak isteyen kişiler sitemizde yer alan ücretsiz teklif al seçeneğimizi kullanarak kısa zaman içinde istedikleri bilgileri bulma olanağı elde edebilmektedirler. Herkes için geçerli olan bu hizmetimiz oksijen ile kesim yapma konusunda ciddi deneyimli olan kişilerin inanlar ile bir araya gelebilmelerine olanak tanımaktadır.

shutterstock_461445514.jpg

Metal kesim teknikleri

Metal kesimi yapmak için ne tür ekipmanlara ihtiyaç olduğu veya bu konuda nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında araştırma yapan kişiler her zaman için sitemize gelerek aradıkları cevapları bulabilmektedirler. Kesim işlemlerinde maksimum güvenlik önlemleri alınmalı ve işlemler çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Özellikle ısı tabancası metalin kesilecek olan bölümlerine çok yavaş bir şekilde uygulanmalı ve asla aceleci olunmamalıdır. Özellikle kesilecek olan metalin dayanıklılık seviyesi veya kalınlığına göre ısının alçaltılması veya yükseltilmesi gerekebilmektedir.

Bu da bu işlemleri her zaman en deneyimli kişilerin yapmalarını gerektiren önemli bir konudur. Geçmiş zamanlarda bu konuda yaşanan iş kazalarında birçok ölümlü ve yaralanmalı sonuç ortaya çıkmıştır. Bu sebeple insanların asla risk almadan çok dikkatli bir şekilde hareket etmeleri önerilmektedir. Metallerin kesilmeleri için kullanılmakta olan birkaç farklı teknik bulunmaktadır. Hangi durumda hangi tekniği kullanılması gerektiğini karar verirken mutlaka tüm bu kesme işlemlerin ve ekipmanları hakkında bilgi sahibi olmak gerekmektedir.

shutterstock_603829961.jpg

Metal kesmenin püf noktaları

Bunlar genel olarak lazerli kesme, su altı gaz kesme, talaşlı kesme, kömür elektrotla kesme veya tel erezyon ile kesme gibi işlemlerdir. Birçok farklı alanda kullanılmakta olan bu teknikler özellikle ağır metal sanayinin vazgeçilmez konularıdır. Bu alanda kalifiye çalışan bulma sıkıntısı yaşandığı için birçok kurum sürekli olarak yüksek ücretler ile çalışma arkadaşı aramaktadırlar. Hangi teknik ile olursa olsun metal kesme işlemlerin yüksek risk içeren ve asla hafife alınmaması gereken işlemlerdir.

Bu sebeple bu çalışmaları yapacak olan kişiler konularına hakim olan deneyimli ve bilgili kişiler olmalıdırlar. En küçük metal parçasından en büyük ve ağır tonajlı metal parçalarına kadar şekil verilmek ve şekille bir şekilde kesilmek istenen metal parçalarında mutlaka bu tekniklerden biri kullanılmaktadır. Ancak işin büyüklüğüne göre kullanılmakta olan ekipmanlar farklılık gösterebilmektedir. Duruma göre kullanılacak olan kesim çeşitleri ve ekipmanları hakkında araştırma yapmak her zaman için daha kısa zamanda daha güvenli işlemler yapılması anlamına gelmektedir.

shutterstock_665675701.jpg

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler