Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Neden çatı bakımı yaptırmalıyım?

Kış aylarında yakıttan tasarruf etmek ve rutubetsiz yaşamak için ilk kural çatı bakımı.

Çatı, bir yapının tavanı ile duvar arasında kullanılan yere denilen ve her konutun üzerinde çeşitli parçaların birleştirilmesiyle oluşturulan yapıttır. Ev olgusunun var olabilmesi için gerekli olan çatılar, tek bir çeşit olmamaklar birlikte birçok sayıda çeşide sahip olmaktadırlar.

Çatı Tadilatı.jpg

Yağmur, kar, rüzgâr, sıcak, soğuk gibi yaşamı etkileyecek birçok olumsuzluktan koruyan çatılar, yılda en az 2 kere rutin bakıma ihtiyaç duymaktadırlar. Eğer bu mutlaka uygulanması gereken çatı bakımı düzenli olarak uygulanmazsa kış başlangıcında ve ortasında çeşitli arızalarla karşılaşmanız olası bir durumdur.

Çatı ustaları.jpg

Çatı bakımı için ne yapmalıyım?

Eğer kendi mesleğiniz değilse çatı bakımını yapmak için mutlaka bir çatı ustası çağırarak işe başlamalısınız. İşinde deneyimli bir çatı ustası tarafından düzenli yapılan bakımla çatınızda oluşacak ciddi sorunlarla karşılaşmazken, maddi olarak da yüklü miktarda paralar ödemekten kurtulmuş olursunuz.

çatı.jpg

Çatı ustaları tarafından çatınıza yapılacak müdahaleler, genel çatı tamiri, kırık kiremit yenileme, çatı yalıtımı gibi konular olmaktadır. Yıllardan bu yana oldukça sık karşımıza çıkmakta olan kiremit çatılar,  dayanıklı oluşu ile 4 mevsim yaşayan Türkiye şartlarına uyum sağlamaları ile bilinmektedir.

shutterstock_572812288.jpg

Çatının bakımının düzenli yapılmamasıyla oluşan kiremitlerdeki kırıklar, zamanla evinize su akmasına neden olurlar. Bu ise, evinizde rutubet ve küf oluşumuna sebep olurken kış ortasında evinizin duvarlarını ve tavanını boyatmanıza da neden sebebiyet vermektedir.

shutterstock_684812218.jpg

Tüm bu sorunlar ve daha birçoğu ile uğraşmak zorunda kalmamak için yapmanız gereken işinde uzun yıllar deneyim sahibi olmuş çatı ustaları ile irtibata geçmek olacaktır. İyi bir çatı ustası bulmanız uzun süre çatı ile ilgili sorun yaşamamanıza ve rutubet küf gibi sorunlarla uğraşmamanıza yardımcı olur.

shutterstock_416537140.jpg

Rutin olarak yapılmayan Çatı Yalıtımı ve bakımının çıkaracağı sorunların sizi maddi olarak çok daha fazla zarara sokacağını, yılda en az 2 kez yaptıracağınız çatı bakım ve tamirinin ise oldukça cüzi bir fiyat karşılığı yaptırabileceğinizi unutmamalısınız.

shutterstock_721904113.jpg

Çatı bakımı içerisinde oldukça önemli olan bir diğer konuda çatı yalıtımıdır. Mutlaka olması gereken yalıtım sistemi yeni yapılan konutlarda mecburi yapılırken, eski olan konutların birçoğunda bulunmamaktadır.  Çatı yalıtımı ısı dengesi açısından hayati önem taşıyarak sıcak havada serin, serin havada ise sıcak kalmanıza yardımcı olacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler