Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Nakliyat firmasından hizmet almadan nasıl taşınabilirim?

Bundan seneler önce günümüzde olduğu gibi aktif bir şekilde kullanılmayan nakliyat hizmeti, artık varlığı sayesinde büyük zorluk olan nakliyat işleminde oldukça kolaylık sağlayan bu hizmet, doğru bir firma tarafından alındığı takdirde en iyi sonuca ulaşmamızı sağlayacaktır.

Evi taşımak herkesin sıklıkla yapmış olduğu bir durum değildir ve bundan dolayı yapılacak olan taşınma işleminin mutlaka bu konuda deneyim sahibi olan kişiler tarafından yapılması gerekir.

Ev sahipleri taşınma, nakliyat işleri ile pek hemhal olmasalarda kirada yaşayan kişiler bu durumla ilgili pekçok deneyim yaşamış ve yaşamaya devam etmiş durumdadırlar. Nakliyat firması seçiminde hangisinin yanlış hangisinin doğru olacağı konusunda diğerlerine nazaran çok daha sağlam bir tecrübeye sahiptirler.

Bu durum ev sahiplerinin kirada oturanlara nazaran ihtiyaç halinde çok daha dikkatli seçim yapmalarının gerektiğini göstermektedir.

Nakliyat firması olmadan taşınabilir miyim?

Evden eve nakliyat firması olmadan taşınmak mümkün müdür gibi soruların yanıtı evet olup, hayır demeyi hak edecek kadar  zorlu bir süreç olacağını söylemek gerekmektedir. Nakliyat firması tarafından almayacağınız nakliyat hizmeti, sizin zaten oldukça zorlu bir süreç olan taşınma sürecinizi çok daha sıkıntılı bir hale sokacak ve içinden çıkılması oldukça zor bir süreç yaşamanıza neden olacaktır.

Eğer nakliye hizmeti almadan taşınmak gibi bir planınız varsa çok dikkatli ve programlı olmanız gerektiğini unutmadan hareket etmeniz şarttır. Nakliyat şirketi olmadan kendi programınızla  nasıl taşınacağınızı birkaç madde ile anlatabiliriz;

  • İlk olarak taşınma sürenize en az bir ay kala bir taşınma programı oluşturmalısınız.
  • Oluşturduğunuz programın doğrultusunda taşınmanıza 30 gün kala en az 2 koli paketlemeniz gerekir.
  • Paketlediğiniz her bir kolinin isimlerini üzerine yazmalısınız.
  • Taşınma sürecine iki hafta kala eşyalarınızı taşıması için nakliyat firmalarına da zaman zaman hizmet veren serbest çalışan eşya taşıyıcıları ayarlamalısınız.
  • Eşyalarınızı taşınması için ayarlayacağınız 3-5 kişiden hemen sonra ise eşyalarınızı taşımak için gerekli olan bir nakliyat aracı tercih etmeniz gerekmektedir.

Bu sürecin yolunda gitmesi için çok dikkatli olmanız ve özenli hareket etmeniz şarttır. Eğer birinden birini önemsemez, umursamaz davranırsanız sonuç olarak hiç de iyi bir süreç yaşayamayacağınızı söylemek zorundayız.

Aynı zamanda da unutmamanız gereken bir durum vardır ki o da nakliyat işlemini kendiniz üstlendiğinizde bu süreçte eşya taşıma aracından eşyalarınızı taşıtacağınız her bir kişiye ayrı ayrı ücret ödemeniz gerektiğini, bu süreçte atacağınız her adımda gerekli olan her durumda cebinizden ekstra ekstra ücret çıkacağını bilmeniz şarttır. Tüm bunların yanı sıra bu süreçte aşırı derecede yorulacağınızı hem bedenen hem de zihin olarak fazla yorulacağınızı da unutmayın.

Nakliyat firması tercihini neye göre yapmalıyım?

Eğer nakliyat firması olmadan kendi programımlada gayet güzel taşınabilirim diyorsanız nakliye firması tercihinde nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda herhangi bir inceleme yapmanıza gerek yoktur. Ancak, birçok kişinin yaptığı gibi eğer siz bu süreci yapabileceğinizi, sorunsuz atlatabileceğinizi düşünmüyorsanız nakliyat firması seçiminde öncelemeniz gereken en önemli maddeler şu şekildedir;

  • Nakliyat hizmeti alırken ilk olarak hizmet alacağınız firmanın bu alanda verdiği hizmeti kurumsal olarak verip vermediğini öncelemeniz gerekir. Kurumsal olarak hizmet veren bir firma tarafından alacağınız nakliyat hizmeti, kurallarına ve usulüne uygun bir şekilde gerçekleşecektir.
  • Kurumsal olarak hizmet veren bir nakliyat firması tercihinizde ise, nakliyat firmasının internet sitesinde yer alan yahut farklı platformlarda hizmet vermiş olduğu müşterileri tarafından yapılan müşteri yorumlarını incelemelisiniz.
  • Müşteri yorumlarının ardından da her şey kafanıza yattıysa son olarak firmanın nakliyat işlemi süresince taşıyacağı eşyaları sigortalatarak güvence altına alıp almadığına bakmalısınız.

Nakliyat hizmeti alırken mutlaka öncelemeniz gereken maddeler bu şekildedir. Şayet taşınma sürecinizi en iyi şekilde geçirmek istiyorsanız, yapacağınız nakliyat firması tercihinizde yukarıda öncelemiş olduğumuz maddeleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler