Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Masa düzeni için dikkat etmeniz gereken 4 madde

Yemek masası ve sofra düzeni hakkında birçok uzman tarafından özel kurallar belirlenmiş ve bu kurallara uygun hareket etmek, sunum yapmak adap-ı muaşeret kuralı olarak belirlenmiştir. Evinize gelecek olan bir misafirin özenli bir şekilde hazırlamış olduğunuz yemekleri özensiz bir masada yemesi oldukça itici ve kötü bir görüntü olacağı gibi özenli bir biçimde hazırlanmış olan bir yemek masası özensiz ve önemsenmemiş bir yemek ikramı ile tamamlanması da oldukça kötü bir durum olacaktır. Burada anlaşılan şudur ki sofra düzeni ve yapılan yemekler birbiri ile oldukça bağlantılı ve eş değer olup birbiriyle bağlantılı olmaktadır. Sofra düzeninin ve yemek servisinin iyi olması, iyi bir yemeğin olmazsa olmaz iki baş maddesidir. Mükemmel ve usta ellerden yapılmış bir yemeğinizin kötü bir sunumla pek bir önemi olmayacaktır. İnsan beyni tat olma duyusu kadar görselliğe de oldukça önem verir. Görselliği mükemmel olan bir sofrada lezzeti çok da iyi olmayan bir yemek yediğinde beyin yemeğin de oldukça güzel olduğuna kolaylıkla inanabilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yemek lezzetinin yanı sıra masa düzeni ve sunum da gideceğiniz veya davet edeceğiniz bir yemekte oldukça önemli bir unsurdur. Emek vererek yapmış olduğunuz yemeğiniz ne kadar düzenli hazırlanırsa hazırlansın sofra düzeni ve servis de görülecek hatalar verilen birçok emeğin en az seviyeye düşürebilir.

Yemek masasında dikkat etmeniz gereken 4 madde

  • Yemek için davetiniz var ve mükemmel bir hazırlık yaptınız. Ancak bilmeniz gereken şudur ki yemekler kadar özen göstermeniz gereken bir diğer konu masanız ve masanıza sereceğiniz masa örtüsüdür.

  • İkinci madde ise masa çevresi yemek tabakları ve diğer sofra gereçlerinin yerleştirileceği yer ve masa ortası, masa süslemesinde yararlanılacak alan olarak ikiye ayrılan masa düzeni isteğinize ve davetinize göre şekillenmektedir.

  • Hazırlanmakta olan masada yemek tabağı oturacak kişilerin tam olarak önlerine konmalıdır. Aynı zamanda tabak masanın kenarından 2.5 santim veya başparmağı uzunluğu kadar ileri konulmalıdır.

  • Masaya kaşıklar da düzenli bir biçimde dizilerek bardakları da usulüne en uygun biçimde dizdikten sonra misafirleriniz için hazırlamış olduğunuz masa ve yemeklerin bir bütün olarak sunumunu yapmaya başlayabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler