Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kurumsal kimlik tasarımınız markanızın geleceğini belirler

kurumsal kimlik oluşumu ve tasarımı , kurumun hedef kitlesi ile irtibata geçebilmesi, dikkat çekmesi için büyük önem taşır.

Milyonlarca insanın yaşadığı dünya içerisinde her bir insanın saçı, giyimi, konuşması, bakışı, kullandığı parfümü birbirinden farklıdır. Herkes kendi kişilik ve tarzını dış görünümüne yansıtmaktadır. Tarz olarak sıradan olmayan, farklı olan ve göze çarpan kişi ilgi çeker ve etrafı tarafında ilgi uyandırır. Aslında bakıldığında kurumsal kimlik tasarım işi de tıpkı böyledir. Pazarlamada bir kurumun kendini ifade etme şeklidir. Kurumun duruşunu ve davranışını temsil etme biçimlerinin tümüne verilen isimdir. Tıpkı kişilerde olduğu gibi, bir kurumun hedef kitlesi ile irtibata geçebilmesi, kişilerin dikkatini çekmesi için büyük önem taşır.

kimlik kitapçığı.jpg


Kurumsal kimlik oluşturmak için izlenmesi gereken yol nedir?

  • logan LSogo tasarım

Kurumsal kimlik oluşumu konusunda en önemli iki unsur logo tasarımı ve slogandır. Bu iki maddenin üzerinde acele edilmeden işin ustası tasarımcılardan da destek alarak karar verilmelidir. Tüketicinin bir markayla ilgili ilk dikkatini çeken öğe o markanın logosudur. Daha sonra ise okuduğu slogandır.  Yalnızca birkaç kelimeden oluşan kısa bir slogan, markanın yaptığı iş ve sundukları hakkında pek çok şey anlatabilir.

  • Kurumsal renk ve font

Kurumsal renk ve fontlar markanızın gölgesi gibidir. Markanızı her yerde takip eder. Kurumsal web- siteleri, resmi evraklar, zarflar, kartvizitler, dosyalar vb. Her yerde onların izi ve yansıması mutlaka vardır.

Bundan dolayı seçeceğiniz renk ve fontlar mutlaka bilinçli bir şekilde karar verilmelidir. Seçilecek renk rast gele değil de belli bir psikolojik çekiciliği olması gerekir. Markanızı alımı ve cazibi yeti arttıran her adımın bilinçli şekilde seçilmesi oldukça önemlidir. Kurumsal renk ve fontların markanız hakkında pozitif duygular uyandırması ve ürünlerinizi satın almaya yönlendirmesi oldukça önemlidir.

  • Kurumsal kimlik kitapçığı

Bir markanın kimlik kitapçığı, kurumsal kimliğinin kılavuzu niteliğini taşımaktadır. Bu nedenle oldukça önemli olan kurumsal kitapçık, markanız hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan bir kişi tarafından bakıldığında markanızın amacını yahut nasıl kullanıldığını kolayca anlaması gerekmektedir. Tüm önemli kurallar mutlaka kılavuz içerisinde yer almalıdır.

  • Karttvizi

Kartvizit markanız için mini bir kılavuz özelliği taşır. Kurumsal kartvizit karşıdaki kişiye yahut firmayla ilgili karşı tarafın ihtiyaç duyabileceği tüm bilgileri taşır.  Geçmiş yıllarda kartvizit yalnızca dikdörtgen ve yalnızca belli özelliklerle üretilirken günümüzde ciddi bir reklam aracı haline gelmiştir.

Görüldüğü gibi kurumsal kimlik tasarımı oluşumu için belli başlı ve oldukça önemli adımlar olup mutlaka iyi bir grafik tasarımcıdan destek alınarak oluşturulmalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler