Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Konutlarda su yalıtımı neden hayati önem taşır?

Su yalıtımı, konutların dış cephe tehdidi olarak bilinen ıslak ve yıpratıcı etkenlerden korumak için uygulanan bir işlemdir.

Su yalıtımı , konutların dış cephe tehdidi olarak bilinen yağmur, kar, dolu gibi ıslak ve yıpratıcı etkenlerden koruması için uygulanan bir işlemdir.  Dış etken olarak bilinen yağmur, kar, dolu dışında iç tehdit olarak kabul edilen banyo, tuvalet, mutfak gibi su ile temas eden alanlarında konuta zarar vermemesi için su izolasyonu yaptırılması gerekmektedir.

su yalıtımı ustamgeliyor.jpg

Suyu konuttan uzak tutmak konutun yaşının daha uzun olmasına ve daha sağlam kullanılmasına yardımcı olan önemli bir etken  olarak bilinmektedir. Su izolasyonu olarak bilinen bu koruma sisteminin bir diğer adı ise yalıtımdır.

su yalıtımı ustası.jpg

Su yalıtımı binanın ömrünü %100 oranda uzatarak doğal afetlere karşı ( deprem, toprak kayması vs.) koruma altına almaktadır. Nem oranı yüksek olan evlerde yetişkinlerde ya da çocuklarda fark etmeksizin sağlık sorunları çok daha sık görülmektedir.

su izolasyonu ustamgeliyor.png

Bunun önüne geçmek için de Kaliteli malzemeler ile ve işinde profesyonel olan bir yalıtım ustası ile çalışmaktır. Evinizin atmosferinin daha sağlıklı olması ve daha güvenli olması için su yalıtımı mutlaka uygulanması gereken bir işlemdir.

su izolasyonu ustası.jpg


Su izolasyonu nedir?

Su izolasyonu ne kadara gerekli ve konutların yanı sıra insan sağlığı içi de ne kadar gerekli bir uygulama olduğunu söyledikten sonra izolasyonun tam olarak ne olduğunu da açıklayalım.

su izolasyonu.jpg

Su yalıtımı, suyun ahşap, metal, tuğla ve taş üzerinde neden olabileceği zararı en aza indirmek için zemin üzerine uygulanan izolasyon sistemine verilen isimdir. Konut yapımında temel madde olarak kullanılan ahşap, tuğla, metal gibi malzemeler konutta su yalıtımı sistemi uygulandığı taktirde uzun yıllar rahatlıkla kullanılabilecek malzemelerdir.

su yalıtım firmaları.jpg

Konut inşası sırasında su izolasyonu yapılmaz yahut gereken önem verilmezse, konut içi banyo, tuvalet, mutfak gibi su ile temas halinde olan alanlar yavaş yavaş rutubetlenmeye başlayacak ve git gide konutun çürümesine neden olacaktır. Bu nedenle su yalıtımı bir yapıt için ve o yapıtta daha sağlıklı yaşayabilmek için mutlaka özenle uygulanması gereken bir konudur.

su yalıtımı.jpg

Su yalıtımı için oldukça kaliteli malzemeler kullanılmalıdır. Fiyattan kaçılarak kar ettiğini düşünenler ilk yağmurda sorunlarla karşı karşıya kalarak emek ve zamanlarının boşa gittiğini anlamaktadır. Kaliteli malzemelerle, hem sağlığınız hem de konut ömrü açısından oldukça karda olacaksınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler