Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kişiye özel ev mobilyası için iyi bir marangoz ustası arayanlar

İyi bir marangoz ustası ve iyi bir el işçiliği ile sizlerde kendinize özel tarzınıza uygun mobilyalar yaptırabilirsiniz.

Ülkemizde mobilya sektörü birçok diğer sektöre nazaran çok daha eski bir tarihe sahiptir. Türkiye’de uzun yıllar boyunca daha çok atölye tarzı çalışmalar yoğun olarak küçük beldelerde var olup bölgesel bölgesel olarak da varlığını sürdürmeye devam etmiştir.

dolap yapımı ustamgeliyor.jpg

Başka bir açıdan bakıldığında ise; mobilya atölyesi olarak çalışan her birey bir diğer mobilya atölyesinden bağımsız ve bağlantısız olarak çalışıyordu. Bu şekilde büyüyemeyen ve sınırlı teknoloji ile üretilen mobilyalarda ağırlıklı olarak el işçiliği kullanılıyor ve bu durum da teknolojiyi aslen yavaşlatmaya neden oluyordu.

marangoz ustamgeliyor.jpg

Seri üretimin aksine yalnızca ihtiyaç için üretilen ev mobilyası sadece küçük ve iç piyasaya sunularak mobilyalar sektörün büyük çoğunluğunda var olmuştur. Bunlardan çıkan sonuç olarak Türk mobilya endüstrisi genel olarak geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi, küçük ölçekli işletmelerin yoğunlukta olduğu bir görüntüye sahiptir. Fakat buna nazaran son yıllarda mobilya sektöründe büyük ölçekli işletmelerin sayısı oldukça artmıştır.

mobilya ve marangoz (3).jpg


Mobilyanı tasarlayabilir misin?

Eski yıllardan bu yana gelen mobilya sektörü ile hayatımıza giren kişinin istediği tarzda mobilyalar, el işçiliği ile üretilen mobilyalar son yıllarda varlığını hissettirmeyecek kadar azaldı diyebiliriz.

Mobilya ve marangoz.jpg

Seri üretim ve belli kalıp üretimlerin çoğalması ve hayatımızda edindiği büyük yerden dolayı binlerce çeşit mobilyanın var oluşu aslında kişilerde kişiye özel üretim beklentisini oldukça azalarak seçenekler arasında kaybolmasına neden olmuştur.

mobilya ve marangoz ustası ustamgeliyor.jpg

Fakat buna rağmen içlerinden beğenemediğiniz veya hayal ettiğiniz, aradığınız tarzı, modeli ya da deseni bulamadığınız takdirde şahsınıza özel yatak odası takımı, koltuk takımı, masa sandalye takımı, çocuk odası takımı gibi marangozluk mobilya üretimi belli başlı mobilya atölyelerinde hala mevcuttur.

Marangoz Ustası.jpg

İyi bir marangoz ustası tarafından el işçiliği de içine katacak olunursa fiyat olarak hazır üretim alacağınız mobilyaya nazaran daha masraflı olacak olan mobilyanız el işçiliği dâhil olmazsa en iyi malzemeler kullanılmazsa (orta kalite) hazır alacağınız mobilyadan daha uyguna mal olabilir.

marangozcu ustamgeliyor.jpg

Kişiye özel mobilyanın kimi zaman hazır üretim mobilyadan daha ekonomik olurken, kimi zaman ise el işçiliği ve istenilen ürünün ağırlığına göre oldukça maliyetli bir hal almaktadır. Belli markaların ürettiği seri olarak üretilen mobilyaların aksine kendi tarzınızı evinize yansıtmak istiyorsanız kişiye özel mobilya üretimi tam size göre bir karar.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler