Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Kış aylarında ev dekorasyonunuza neşe katacak olan 3 bitki

Evlere kapandığınız gri ve soğuk kış günlerinde içinizi açacak, evinize neşe getirecek 3 bitki ile tanışın.

Yaşam alanlarınızda adını koyamadığınız bir enerji düşüklüğü varsa ve bu durum sizi iyice bunalttıysa yapmanız gerekenin mutlaka dekorasyonda değişiklikler olduğunu unutmayın. Evinizdeki alanın fazla dolu olması, mekân içi sıkışıklıklar, bunaltıcı mobilya renkleri, bunaltıcı duvar boyası renkleri ev içersin de doğal olan hiçbir ambiyansın olmayışı gibi daha birçok etkenin iç sıkılmalarına sebep olabileceğini söyleyebiliriz.

çiçek-kış ayları.jpg

Dekorasyon konusunda mobilya renkleri, mobilya kabalığı, duvar boyası gibi birçok etkenin yanı sıra bitkiler ve varlıkları da ciddi önem taşımaktadır. Bitkiler doğal ve taze görüntüleri ile uzmanlar tarafından da tavsiye edilen ve huzur verdiği, sakinleştirdiği saptanan ev bitkileri geceleri karbondioksit salgılamalarına rağmen hiçbir zaman kişiye zarar verecek bir boyuta gelmezler.

iç-mimar.Jpeg

Öncelikle ev yahut yapacağınız dekorasyonda mutlaka kullanmanız gereken ve özellikle de ev içi dekorasyon için sıklıkla tercih edilen bu bitkiler, daha fazla göz önünde olan ve kişinin görüş alanına sıklıkla giren alanlarda olması stresin ve gerginliğin azalmasına yardımcı olmaktadır.

orkide-bakımı.jpg

Kış aylarında içinizi rahatlatan ev bitkileri:

  • Orkide

Oldukça zarif görüntüsüyle evinize zarif ve rahatlatıcı bir hava verecek olan orkide, göz kamaştıran ve oldukça özen isteyen bir çiçektir. Orkidenin kolay olan bakımının zorlaşmasına neden olan sıradan topraklar ile bakılmaya çalışılmasıdır. Orkidelerin topraklarının geçirgen olması gerekiyor ve bunun için de orkidelerin saksılarında belirli karışımlar kullanılmaktadır.

yucca çiçeği-ev dekorasyonu.jpg

  • Yucca çiçeği

Her kapalı mekânda kullanılması gereken ev bitkileri arasında avize ağacı da yer almaktadır. Uzun yeşil kılıcı andıran yaprakları ile ev dekorasyonu konusunda harikalar çıkartmanıza yardımcı olacaktır. Bu bitkinin en büyük özelliği az bir toprakla bile oldukça fazla büyüme potansiyeline sahip olmasıdır. Aşırı sıcağa dayanıklı olan bu bitki susuzluğa karşıda oldukça dirençlidir.

kılıç çiçeği-ev bitkisi-.jpg

  • Kılıç çiçeği

Bunaldığınız evinizdeki dekorasyon değişikliği için en ideal bitkilerin başında gelen paşa kılıcı bitkisi, kolay yetiştirilmesi, bakımı ve uzun ömrü ile oldukça sevilerek tercih edilmektedir. Işık fazlalığındaki farklılıklara, hava akımlarına, susuz kalmaya ve aşırı sıcağa karşı oldukça dayanıklı oluşu ile bilinmektedir.  Özellikle ev içi dekorasyon içerisinde kış bahçelerinde ve çok daha minimal ev dizaynında tercih edilen bu bitki evinize ferah ve doğal bir hava katacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler