Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

İşte Size ‘’Ev Taşımanın Püf Noktaları’’

Taşınmak kişilerin süreç içerisinde yorulmasına ve eğer doğru ve pratik yöntemler bilinmiyorsa süreç sırasında yıpranmalara neden olmaktadır. Bu yüzden sizler için hazırladığımız bu yazımızda doğru ve pratik bir şekilde nasıl ‘’ev taşıma’’ işlemi gerçekleştirilir tüm ayrıntıları ile anlatacağız.

İşte size ‘’Ev taşımanın püf
noktalar’’

Ev
taşımak insanların hayatında sıklıkla yaptıkları bir işlem değildir. Bundan
dolayı da kişiler bu konuda tecrübe ve deneyim sahibi olmadıkları için yapılması
gereken işlemi bilinçsiz ve gelişi güzel yapmaktadır. Bu durum ise zaten zor
olan ‘’taşınma’’ işleminin çok daha zor olmasına neden olmaktadır.

Bu işlemin kolaylaşması için var olan ‘’evden eve taşımacılık’’ şirketleri dışında sizlerin yapması gereken belli işler bulunmaktadır. Bu işler ise ev taşıma için koli bulma, kolileri doğru bir şekilde doldurma ve taşınacak güne tüm evin küçük eşyalarını kolileme gibidir.

Taşınmak için eşya kolileme işleminin
püf noktaları

Eşya
kolileme işlemi için ilk önce bu işleme 25-30 gün öncesinden başlamanız
gerektiğini söyleyebiliriz. Size ne kadar uzun bir zaman olarak gelse de bu işe
ne kadar erken başlarsanız o kadar az stres yaşar ve her şeyi doğru bir şekilde
yerleştirirsiniz.

İlk olarak taşınmak için koli ve pıt pıt naylon için mobilya mağazalarına uğrayarak işe başlayın. Bu tarz mağazalarda sıklıkla olan ve ücret talep etmeden verildiğini söyleyebiliriz. Eğer çevrenizde bu tarz bir mağaza yoksa yapmanız gereken market ve bakkal gibi kolinin bol bol olacağı yerlere gitmek olacaktır.

Mobilya
mağazası ve marketten de bir sonuç alamadıysanız artık ülkenin dört bir yanında
yer alan ambalaj mağazalarına giderek pıt pıt naylon, büyüklü küçüklü koli
almanız gerekmektedir.

Eşya
paketleme için gerekli malzemeleri aldıktan sonra ise yapacağınız işlem
paketleyeceğiniz malzemeleri önce zihninizde sonra ise paketlerde ayırmak
olacaktır. Taşınma işinde en önemli yere sahip olan ‘’koli nasıl hazırlanır’’
sorusunun cevabı olarak gerekli sıralamayı şu şekilde yapabiliriz;

  • Önemli dosya ve
    evraklar,
  • Mevsimi olmayan ve
    20 gün içinde kullanmasanız da olur, olacak giysiler, çantalar,
  • Yine önünüzdeki 20
    günlük sürede kullanmasanız da olabilecek elektronik mutfak eşyaları ve mutfak
    gereçleri,
  • Evde kalacağınız
    sürece ihtiyaç duymayacağınız tekstil eşyaları, yastık ve yorganlar,
  • Son olarak ise 20
    günlük sürede kullanmış olduğunuz mutfak eşyaları, giysi ve nevresimleri de bir
    koli yaparak işleminizi kolaylıkla bitirebilirsiniz.

Pratik bir şekilde
nasıl kolileme yapılır?

Taşınma süreci için kolilerinizi, pıt pıt naylonunuzu
hazır ettikten sonra ve gerek zihnimizde gerekse elimizde yazılı bir şekilde
ilk olarak hangisini kolilememiz gerektiğini belirledikten sonra uygulamaya
geçebilirsiniz.

Eşya kolileme sürecinizde dikkat etmeniz gereken belli unsurlar bulunmaktadır. Bunları yaptığınız takdirde süreciniz hem daha hızlı bitecek hem de yeni evinize gittiğiniz de çok daha kolay bir şekilde işinizi halledeceksiniz. İşte adım adım kolileme taktikleri;

  • İlk olarak kolileme işinize başlamadan önce üç köklü ayırma işlemi yapmalısınız. Bunlardan biri bağışlanacak eşyalar, diğeri atılacak eşyalar bir diğeri ise satılacak eşyalar. Bu üç grup için de mutlaka eşya kontenjanınız olsun. Bunun sizi ne kadar rahatlatacağını ve sizi ne kadar hafifleteceğini göreceksiniz. Kolilenecek eşyalarda ve taşınacak eşyalarda ne kadar hafifleme yaşanacağını göreceksiniz. Aynı zamanda yeni eve gittiğiniz de kalabalık edecek olan birçok eşyadan da kurtulduğunuzu göreceksiniz.

  • Eleme işleminizden sonra ise yapmanı gereken ve işinizi kolaylaştıracak işlemin giysilerinizdeki ayırma olduğunu söyleyebiliriz. Giysilerinizdeki ayrım yazlık ve kışlık kıyafetlerin ayrı ayrı kolilenmesidir. Her birinin ayrı kolilerde olması işinizi kolaylaştıracak ve çok daha pratik bir şekilde iş yapmanızı sağlayacaktır. Ev taşırken pratik bilgiler içinde en etkili ve en çok işe yarayan bilgilerden biri olan kolilerin ayrımı isteğe göre evde yaşayan kişilerin kıyafetlerinin de aynı değil de ayrı ayrı kolilere konarak ve Üzerlerine kişilerin isimleri yazılarak kaldırılmalıdır. Bu sayede yeni eve gidildiği zaman yerleştirme esnasında çok daha kolay bir şekilde iş yapılarak çok daha pratik bir şekilde eşyalar yerleştirilecektir.
  • Ev taşırken pratik bilgiler içinde yine oldukça önemli bir yere sahip olan kırılacak mutfak eşyalarının kolilenmesi işleminde yapmanız gereken oldukça fazla gazete kâğıdıdır. Bu gazete kâğıtlarının bir kısmını cam tabak ve bardakları sararak bir kısmını ise bu kolilerin alt, orta ve üst kısımlarına top yaparak doldurmak için kullanmanız gerekecektir. Bundan dolayı bol bol stoklamalı ve kırılacak eşya kolilerinde rahatça ve kısmadan kullanabilmelisiniz. Taşınma sürecine 20-30 gün önce başlamanız gerektiğini söylerken de bu süreçte koli, kâğıt ve naylon poşeti stoklamanız gerektiğini de vurgulamalıyız.
  • Cam bardak, cam tabak gibi kırılabilecek olan mutfak eşyalarını koliye yerleştirmeden önce dikkatlice ve bolca sarmalısınız. Dikkatli bir şekilde saracağınız ve paketleyeceğiniz bu malzemeleri koliye koymadan önce de koli altına bol kâğıt topları kaptıktan sonra kırılacak olan eşyaları yerleştirmelisiniz. Koli altına koyacağınız eşyaların çok ağır olmamasına özen göstermelisiniz.

  • Taşınma için koli bulma sürecinizde bulduğunuz, aldığınız kolilerin de çürük ve yıpranmış olmamasına özen göstermelisiniz. Aksi durumda taşınma sürecinde koliler yırtılarak eşyaların saçılması gibi olumsuzluklarla karşılaşa bilirsiniz. Sıraladığımız bilgileri uygulayarak ev taşıma sürecinizin çok daha verimli ve çok daha kolay geçebilmesini sağlayabilirsiniz.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler