Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Havalandırma sistemleri ve neden gerekli oldukları hakkında bilmeniz gerekenler

Kapalı bir mekânın havalandırma sistemleri minimum kapasitesi belirli formüllerle hesaplanmaktadır.

Kapalı bir mekân kullanılmış kirli ve yoğun havayı filtreler sayesinde temizlerken havayı ortamdan uzaklaştırılması ve yerine hafif havayı mekâna geri kazandırma işlemine havalandırma denir. Bir ortamda Kapalı bir mekânın havalandırma sistemleri minimum kapasitesi belirli formüllerle hesaplanmaktadır.

klima firmaları.jpg

Hava almayan kapalı mekânlar içerisinde insan sayısı çoğaldıkça belli zaman içerisinde karbondioksit ve vücuttan yayılan ter ile birlikte mekândaki nem oranı birikir. Havanın yoğunlaşmasına neden olan bu etkenler mekân havalandırılmazsa mekân içerisinde bulunan kişilerin çalışma performanslarını oldukça düşürür ve oldukça bunaltıcı hale gelir. Bu tarz mekânlarda kalmak, uzun ve düzenli vakit geçirmek aynı zamanda insan sağlığı açısından oldukça kötü bir durum olup dikkat edilmesi gereken bir konudur.

lokal havalandırma sistemleri.jpg

Büyük fabrikalar ve emtia depolarında kimyasal gazlar ve kötü kokular sorununa oldukça sık rastlanmaktadır. Uzun süre boyunca açılıp havalanmayan bu depoların klima ve havalandırma sistemleri olmadan çalıştırılması yasaktır ve insan sağlığına oldukça zararlıdır.

merkezi havalandırma sistemleri ustamgeliyor.jpg


Havalandırma sistemleri nelerdir?

Kapalı mekânlarda kullanılan havalandırma sistemleri denildiğinde birçoğumuzun aklına yalnızca ev tipi klima gelir. Oysa kapalı mekân olup oldukça büyük mekânlar için uygun olmayan ev tipi klimaların yalnızca küçük ve tek katlı mekânlar için olduğunu yazının devamında anlayacağız.

havalandırma sistemleri ustamgeliyor.jpg


Lokal havalandırma sistemi

Havalandırılacak mekânın tek katlı olduğu mekânlarda kullanılan klimalara verilen isimdir. Ev, ofis ve diğer tek katlı işletmelerde kullanılan ev tipi klima da dediğimiz klimalar 220V gerilimde çalışan elektrik motorlu ve filtre fanlı klimalardır. Boyutları genel olarak küçük olur ve uygun görülen duvar ve cama monte edilir.

merkezi havalandırma sistemleri.jpg


Merkezi havalandırma sistemleri

Merkezi havalandırma sistemleri insanların yoğun olduğu bölgelerde sıklıkla kullanılan havalandırma biçimidir. Bu sisteme örnek verecek olursak; Alışveriş merkezleri, büyük holding ve çok katlı ofisleri örnek verebiliriz.

davlumbaz havalandırma sistemleri.jpg


Davlumbaz havalandırma sistemleri

Davlumbaz havalandırma sistemleri yemekhane mutfaklarının, restoranların mutfaklarında kullanılan havalandırma sistemidir. Sürekli kullanılan ve zaman geçirilen mutfakta insan sağlığına zarar veren ocak gazları mevcuttur. Aynı zamanda sürekli pişen yemeğin yoğun kokusu zamanla havanın ağırlaşmasına neden olarak çalışma performansını olumsuz etkiler.

havalandırma sistemi ustamgeliyor.jpg

Havalandırma sistemleri insan sağlığı için oldukça önemli sistemler olup özellikle toplu yaşam alanlarında artık kanunen de olmak zorunda olan bir sistemdir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler