Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Hamilelikte vücut bakımı nasıl olmalı?

Hamile olan bir kadının vücudu normalden daha çok bakıma ihtiyaç duymaktadır.

Hamile olan bir kadının vücudu normalden daha çok bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bunun bir çok nedeni olup en önemlisi hormonların sürekli değişmesidir.

hamilelikte sağlık ustamgeliyor.jpg

Gebelik esnasında vücuda gerekli ilgiyi ve bakımı göstermek, gebelik sonrasında vücudun eski haline dönmesine yardımcı olarak çirkin ve sarkmış bir görünüme sahip olmamasını sağlar. Bakımın yanı sıra vücut temizliğine de çok dikkat etmesi gereken bir kadın, hem sağlık hem de güzellik açısında normalden daha özenli olmalıdır.

hamile kadın sağlığı ustamgeliyor.jpg

Hamilelikte vucut bakımı kendi içerisinde bir çok kısıma ayrılmaktadır.  Bunlar duş, göğüs bakımı, göbek ve kalça bakımı, cilt bakımı, saç bakımı, ayak, el bakımı ve ağız bakımı olmak üzere bir çok  kısıma ayrılmaktadır.

hamile sağlıklı beslenme ustamgeliyor.jpg


1) Duş

Hamilelikte duş alımı çok önemlidir. Ter bezleri sürekli değişen hormonlardan dolayı iki katı fazla sıvı atarak çok daha çabuk terlemenize neden olur. Bu yüzden sık sık duş alın.

hamile sağlığı ustamgeliyor.jpg


2) Göğüs bakımı

Göğüsler hamilelik esnasında en hassas bölge haline gelir, şişen ve çatlamaya meyilli olan bu bölge günde iki kez soğuk suyla yıkanarak, nemlendirici ile masaj yapılmalıdır. Aksi taktirde çatlamalar ve çirkin bir görüntüye sahip olacaktır.

göbek bakımı ustamgeliyor.jpg


3)Kalça,göbek bakımı

Göbekte oluşan karın çizgisi ve katlakları önlemek için günlük sabah ve akşam olmak üzere badem yağı sürülmelidir. Aynı işlem kalça bakımı içinde uygulanmalıdır.

hamilelikte yüz bakımı ustamgeliyor.jpg


4) Cilt bakımı

Cilt bakımı her dönem, her kadın için oldukça önemlidir. Fakat bu dönemde normalden daha çok nefes almaya ihtiyaç duyan cildiniz geceleri mutlaka makyajsız uykuya dalmalıdır. Yatmadan önce sileceğiniz makyajınızın üzerine mutlaka nemlendirici sürmelisiniz.

hamilelikte saç bakımı ustamgeliyor.jpg

5)Saç bakımı

Hamile olduğunuz andan itibaren olağan üstü bir saç dökülmesi yaşayabilirsiniz. Bu sizi korkutmasın. Değişen hormonlardan kaynaklanan bu sorun doktorunuza danışarak bakım yolu izlemeniz gereken bir sorundur.

hamilelikte vücut tırnak bakımı ustamgeliyor.jpg

6) El ve ayak bakımı

Gebelik esnasında, el ve ayak tırnakları zayıflar, sararır ve kırılır. Bu dönemde yalnızca besleyici oje kullanılmalı ve her gece silinerek tırnakların hava alması sağlanmalıdır.

hamilelikte diş bakımı ustamgeliyor.jpg

7) Ağız bakımı

Hamilelik esnasında en çok zarar gören bölge diş etleridir. Bebeğin anneden emdiği vitaminler ilk olarak diş etlerini etkiler. Bu yüzden anne adayı hamilelik esnasında her hangi bir ağrı yaşamsada mutlaka diş doktoruna giderek ek vitamin takviyesi almalıdır.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler