Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Evinize Ahenk Katın

Hepimizin bildiği renk çemberi üç ana renkten oluşmaktadır. Herhangi bir projeye alana renk katmak için bu üç temel renkten faydalanmak gerekir. 

Sarı, kırmızı ve mavi. Tüm renkler bu üç temel unsura dayanmaktadır.

Diğer renkler ara renklerdir. Bu üç rengi esas alarak kendinize özgü renk kombinasyonunuzu tasarlayabilirsiniz. 

Monokrom veya renk tonlama şemaları, bir rengin her tonunu ele alır. Bu renk şeması sakin ve huzurlu bir ortam sağlayacaktır.

Renk çarkları, ressam ve tasarımcıların birbirinden farklı renklerin birlikte nasıl kullanılacağını anlamak adına kullandıkları basit ve etkili bir yöntemdir.Renk çarkında bulunan duran renkleri birleştirerek bir ahenk yakalayabilirsiniz.

Dengeli ve sakin bir ortam yakalamak adına iki veya üç tona bağlı kalmak akıllıca olacaktır. Birbiriyle yanyana bulunan renkler bir oda düzenlenmesinde yanyana kullanıldığında muhteşem bir sonuç ortaya çıkacaktır. Turuncuları kırmızılarla ya da mavileri morlarla karıştırın ve oluşan ahengi seyre dalın.

RENK ARMONİLERİ

Renklerin ahengi, uyumu ve renkler hakkındaki tüm bu bilgiler neden bu kadar önemli diye düşünüyor olabilirsiniz.

Müzik notaları şarkı yazmak için nasıl bir önem taşıyorsa, renklerde resim tasarım ve fotoğraflar için temel yapı taşını oluşturur.

Renk armonileri en iyi kombinasyonları oluşturmak için hangi rengin bir diğeri ile karıştırılacağını bulmamızı sağlar.

Renk armonileri, doğru miktarda kontranst ile en iyi uyumu sağlayarak en doğru renge denk gelmesini sağlamaktır. Amacımız ise mütevazi olmayan fazlada abartmadan dengeli bir tasarım ortaya koymaktır.

EVİNİZDE HUZURU YAKALAYIN

Temel yapı taşımız olan evlerimiz hepimiz için mutlak olarak en önemli alanlardan biridir.

Evimizde huzuru yakalamak için, doğru renk seçimi yapmak bizi huzura yanlış boya seçimi yapmak ise bizi kasvetli bir ortama mahkum edecektir.

HANGİ ODADA HANGİ RENK KULLANILMALI?

  • Salon ve oturma odaları günün yorgunluğunu ve stresimizi attığımız dinlenme alanlarıdır. Bu nedenle oturma odalarında daha ziyade açık tonlar kullanılarak sakinliği sağlamak esas olmalıdır.

  • Yatak odaları derin bir uykuya dalacağınız mekan olması sebebiyle size kasvet verecek koyu renklere boyanmamalıdır. Psikolojinize en iyi gelecek açık tonlardaki renklerde yatak odanızı boyamanız akıllıca olacaktır.

  • Evin en enerji dolu odası elbetteki hepimizin neşesi olan çocuklarımızın odası olmalıdır. En canlı ve sıcak renkler çocuk odalarında tercih edilebilir.

  • Mutfak ve yemek odalarında ise daha ziyade iştah açıcı renkler kullanılmalıdır. Diğer odalardada olduğu gibi mutfaktada kesinlikle koyu renkler kullanılmamalıdır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler