Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev dekorasyonunda en sık yapılan hatalar

Ev dekorasyonunda en çok yapılan hata dekorasyona plansız başlanmasıdır. Peki, dekorasyon planı nasıl çıkarılır gelin beraber inceleyelim.

Evimiz birçoğumuz için en özel ve özgür olduğumuz alanlardır. Bu alanları tamamen kendi zevkimize göre döşemekte elbette en doğal hakkınız. Özgür olduğumuz bu alanlarda dekorasyon yapılırken, yine aynı özgürlükle kendi istek ve arzumuza göre şekillendirmeyi ister ve uygularız.

trend ev dekorasyonu.jpg

Buraya kadar bir sorun olmayışı, bundan sonraki adımlarda da sorun çıkmayacak anlamına elbette gelmiyor. Sorunsuz bir dekorasyon için dikkatli adım atmak çok önemlidir. Yanlış yapılan bir dekorasyonun evinizin kasvetli, boğucu, huzursuz ve karanlık bir mekâna dönüşmesini sağlayacağını unutmamalısınız.

Aslan burcu.jpg

Ev dekorasyonunda en sık yapılan hatalar dekorasyona plansız başlamaktan geçmektedir. Dekore etmek istediğiniz evin her odasına ne konacağına, odanın ve eşyanın metre karesine ve bu metre kare genişliğine göre ayarlanması gereken duvar rengi koyuluğuna ve açıklığına kadar özenle dikkat edilmeli ve işe başlamadan önce mutlaka dekorasyon planı çıkarılmalıdır.

oturma odası takımı ustamgeliyor.jpg

Çıkarılan dekorasyon planından sonra dekore edilecek alanın büyüklüğü ve küçüklüğüne bakılmalı, tavanı alçaksa asla iri ve uzun mobilyalar tercih edilmemeli. Dekorasyon planı esnasında oda büyüklüğüne göre belirlenen renk tonları, asla mobilyalarla aynı tonlarda olmamalı.

lagom dekorasyon ustamgeliyor.jpg

Dekorasyonda en sık yapılan hatalar arasında yer alan bir rengi birkaç tonunu bir odada kullanarak uyum yakaladığını zannetme! Oldukça demode olan bu durumun zıddına renklerden zıtlık uyumu yakalanmalı ve olabildiğince aynı tonları kullanmaktan kaçınılmalıdır.

salon dekorasyonu ustamgeliyor.jpg

Canlı tonların göz ve zihin yoracağını unutmayıp, olabildiğince pastel tonlar tercih etmeyi ve dekorasyonunuzda olabildiğince minimalist tarzı kullanarak daha geniş bir yaşam alanı oluşturmayı unutmamalısınız.

Ev dekorasyonuna dair tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor.com'da.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler