Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Ev almadan önde dikkat etmeniz gereken 4 ana unsur

Siz de uzun yıllardır bir ev alma planı yapıyorsanız ve artık hazırsanız ve bu alacağınız ilk evinizse acele etmemenizi öneriyoruz.

Siz de uzun yıllardır bir ev alma planı yapıyorsanız ve artık hazırsanız ve bu alacağınız ilk evinizse acele etmemenizi öneriyoruz. En doğrusu oldukça sakin ve sistemli hareket etmeniz olacak. sistemli, plan ve programlı hareket ederek bu süreci hem kısaltabilir hem de kolaylaştırabilirsiniz. Adım adım yapmanız gerekenleri sizler için sıralayacağız.

satılık evler.jpg

1) Bütçenizi belirleyin

Öncelikle ilk adım olarak elbette bütçe belirlemesi yapmanız gerekir. Toplam kaç parayı bir araya getirebileceğiniz oldukça önemlidir. Aksi halde her şey birbirine karışır ve birçok eve bakmanız sizin için zaman kaybı olabilir.

satılık ev.jpg

2) Aradığınız evde istediğiniz özellikleri not edin

Bütçe belirlemesi yaptıktan sonra toplam ne kadar paranız olduğunu belirlemiş ve filtrenizi netleştirmiş olacaksınız. ikinci adıma geçtiğinize göre artık paranıza uygun ev araştırmasına geçebilirsiniz. İnternet sayfalarından özel olarak gayrimenkul piyasasına ait tüm evlerin bilgileri olan sayfalardan bütçenize ve istediğiniz özelliklere uygun evleri filtreleyerek incelemelisiniz.

emlak hizmetleri ustamgeliyor.jpg

3) Beğendiğiniz evlerin listesini yapın

Size uygun olan evleri  gayrimekul sayalarından inceleyerek bir kağıda tek tek not edin. Not ettiğiniz evlerin irtibat numaralarını almayı unutmayın. Tüm gayrimenkul sitelerinden incelediğiniz ve sizin şartlarınıza uygun olan evleri not ettikten sonra irtibat numaralarından arayarak o evleri incelemek için adrese gidin. İnternetten gördüğünüz resimlere her zaman aldanmayın ve mutlaka evi gözlerinizle görün.

Evin içi kadar muhiti ve çevresindeki yaşayan insanlarda oldukça önemlidir. Daha çok çevresi güvenli, korunaklı yerlerden ev almayı tercih etmeye özen gösterirseniz daha huzurlu bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz.

emlak hizmetleri.jpg


4) Sözleşmeye dikkat edin!

Bütçe belirlemesi yapıldı, ev araştırmaları yapıldı içerisinden beğenilen evler ayıklandı, evler adreslerine gidilerek görüldü, incelendi, evin bulunduğu semt incelendi sonuç olarak içlerinden biri beğenildi ve sonuç olarak almaya karar verildi. Sıra geldi tapu sözleşme gibi resmi işlemlere.

Çok dikkat etmeniz gereken bu kısımda sözleşmeyi imzalamadan önce mutlaka madde madde sakince okumalısınız ve sizden sözleşmede istenilenleri, yazanları dikkatlice okuyun. Sözleşmede yazanlar ile size teslim edilen arasındaki kontrol dikkatlice kontrol edin.


Emlak ve Gayrimenkul işleriniz için ihtiyacınız olan tüm uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler