Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Etkileyici bir logo tasarım için 4 madde!

Logo tasarım kurumsal bir şirketin özelliklerini görsel olarak yansıtan çalışmalara verilen isimdir.

Logo tasarım kurumsal bir şirketin özelliklerini görsel olarak yansıtan çalışmalara verilen isimdir. Kendi ürününü, diğer rakip ürünlerinden ayırt etmek için yapılan ve ürünü daha farklı kılmak adına üretilen şekile logo denmektedir.

logo tasarımı ustamgeliyor.jpg

Özellikle okuma yazmanın az olduğu dönemlerde, ayırt edici özelliği ile oldukça işe yarayan bu yöntem, yıllar geçtikçe gelişerek modern çağa ayak uydurmuştur. Her ürünün, firma nın veya kurumun logo tasarımı birbirinden farklı çizgiler, renkler ve semboller içerir.

logo tasarımı ve dizaynı ustamgeliyor.jpg

Logo tasarım dünya şirketlerince ve dünya ekonomisince de vazgeçilmez, yeri doldurulamaz bir işlem olarak görmektedir. Logo; firmanın müşterilerine verdiği en iyi mesajdır, buyüzden olabildiğince deneyimli ve profesyonel bir grafik tasarımcısı ile çalışmalısınız.

logo tasarım ustamgeliyor.jpg

Firmanızı anlatacak olan logonuzu grafik tasarım işini yapan kişiler üretmektedir. İşinde deneyimli bir tasarımcı ile çalışmanız markanızın geleceği açısından oldukça önemli bir adımdır. Logo tasarla , logo üret, doğru mesajı ver gibi bir markanın logosunda olması gereken tüm verileri ancak deneyimli bir garafik tasarımcı tarafından yapılabilinir.

logo dizayn ustamgeliyor.jpg

Grafik tasarım başlığının alt başlığı olan logo tasarımının en etkileyici şekilde yapılması için neler gerekli bakalım;

markanın logo dizaynı ustamgeliyor.jpg

Doğru grafik tasarım nasıl olmalı ?

1) Sade ve net!

Logo yapma işi abartı gerektirmeyen ve olabildiğince net çizgileri olması gereken bir iştir. Abartıya kaçmadan akılda kalıcılığı olan, etkileyici, anlaşılır ve marka ile ilgili mesaj içeren bir  logo olmalıdır.

marka logo tasarımı ustamgeliyor.jpg


2) Kendine has ol!

Logo tasarımınızın kendine has olması ve başka bir markayı anımsatmaması çok önemli bir noktadır ve bu yüzden iyi bir grafik tasarımcısı ile çalışmanız gerekecektir. Fazla detayı olmayan etkileyici ve markanızı özetleyen kendine has bir logo tasarımı uzun vadeli size çok şey katacaktır.

logo ustamgeliyor.jpg


3) Mesaj ver!

En başında da söylediğimiz gibi, logo mesaj içermeli ve bakılır bakılmaz anlatmak istediğiniz  konu anlaşılmalıdır. Zihin yormayan sade ve minimalist bir tasarım herkes tarafından zihinde kolay tutulur ve kolay kolay unutulmaz.

logo dizaynı ustamgeliyor.jpg


4) Hedef kitleni tanı!

Logo tasarım için atılan adımın ilki ürününüzü çizgilerle anlatırken, hedef kitlenin kim olduğu, kültürel, geleneksel olarak nerede oldukları ve beklentilerinin ne olduğudur. Ürününüzün geleceği için hedef kitlenizin beklentisini mutlaka iyi bilmelisiniz.

marka logosu tasarımı ustamgeliyor.jpg

Logo tasarım, basite alınmayacak bir iş olup, markanızın geleceği için yapacağınız önemli adımlardan biridir. Firmanız için logo tasarımı yaptırmadan önce deneyimli ve profesyonel bir grafik tasarımcı bularak markanıza en uygun logoyu tasarlatmalısınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler