Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çocuğun psikolojisine uygun çocuk odası nasıl olmalı?

çocuk odası anne babanın kendi zevkine uygun olmak yerine çocuğun öğreneceği ve rahat edeceği bir mekân halinde döşenmelidir

Çocuklarınızın zamanlarının büyük bir kısmını geçirdikleri odalarında yer alacak olan çocuk odası mobilyası ile ruhlarına hitap edecek seçimler yapmanız oldukça önemlidir. Bu dönem çocukların hem oynama hem de öğrenme dönemleridir. Bundan dolayı da çocuk odası anne babanın kendi zevkine göre döşenerek yerine çocuğun doğru öğreneceği ve rahat edeceği bir mekân halinde döşenmelidir.

anne-sinin-melegi-com-bebek-hazirliklari-cocuk-odasi-ne-renk-olmali.jpg

Çocuk odası mobilyası çocuğun yaşına göre onunla seçilmesi gereken bir işlemdir. Çocuk henüz seçemeyecek yaşta ise ebeveynlerin bu konu hakkında uzmanların önerdiği şekilde mobilya seçimi yapmaları gerekmektedir.

düzenli-cocuk-odasi-dekorasyon-fikirleri.jpg

Çocuk odası sıkıcı ve sıradan olmaması ve bu konuda bilinçli dekore edilmesi de anne, babaların dikkat etmesi gereken kurallardan biridir. Renkli olması gereken çocuk odalarında renk seçimi de rast gele olmamalı aksine bilinçli seçimler yapılmalıdır. Çocuk odasının doğru renklerle dekore edilmesi ve sıradanlıktan uzak olması çocuğun özgür bir ruha sahip olması anlamına gelmektedir.

çocuk_odası.jpg

Uzmanlara göre çocuk psikolojisinin gelişimi ve sağlığı bir birey olarak gelişmesi için, çocuk odası dekorasyonu ile çocukların psikolojisinin desteklenmesi ve yaşadıkları odayı seviyor olması gerekir.  Bebeklik döneminden sonra çocuk özellikle 3 ila 6 yaş arasında kendine özgü bir alana ihtiyaç duymaktadır.

çocuk_odası_dekorasyonu.jpg

Özellikle 3-6 yaş arası çocuklar çevresindeki olan biteni oyun oynayarak öğrenirler. Bu yüzden de çocuk odası dekorasyonu çocuğun zekâsını geliştirici, eğitici ve yeteneklerini ortaya çıkartıcı biçimde dekore edilmelidir.  Çocuk odası dekore ederken birçok alternatifi bir arada kullanmak, çocuğa oyun için de eğitim sunmak oldukça önemlidir. Tüm bunlara bakıldığında çocuk odaları için, çocuğun doğru bir psikoloji ile yetişmesi için dikkat edilmesi gereken unsurlar çocuğun sevgi, güven, hareket, ebeveyn desteği, sosyalleşme, oyun ile eğitim, özgürlük ve üreticilik yetilerini kazanmasını sağlamalıdır.

cocuk-odasi-nasil-olmali.jpg

Çocuk odası dekorasyonunda ne nasıl olmalı?

  • Seçilen mobilyalar ekonomik, sağlam ve uzun ömürlü olmalı
  • Kullanışlı, işlevsel ve portatif olmalı.
  • Kullanılan malzemeler zararlı plastik maddelerden üretilmemeli. Sağlıklı ve organik malzeme kullanımına dikkat edilmeli.
  • Çocuğun hayal gücünü geliştirmeli
  • Çocuğun kendine has olabilmesini desteklemeli.
  • Renkli olmalı, bakıldığında çocuğu eğlendirmeli, çocuk psikolojisi için doğru renk seçimi yapılmış olmalı.
  • Herhangi bir kaza ihtimali olmamalı. Dolaplar duvara monte edilmeli, çocuğun yataktan düşmemesi için yatak kenarına güvenlik önlemi alınmalı.
  • Çabuk toplanabilir ve çabuk temizlenebilir olmalı. Portatif eşyalar ile toparlama işlemi çabucak halledilebilmeli.Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler