Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Buhar Odası Nasıl İnşa Edilir?

Buhar odası günümüzde Spa ve Wellness denilince akla gelen önemli bir yöntem. Peki inşaası nasıl oluyor?

Yaşam alanları kullanmak üzere buhar odası inşası için buhar odası imalatı hizmetini ustamgeliyor internet sitesi vasıtası ile rahatça ve kaliteli bir şekilde yaptırabilirsiniz.

Buhar odası imalatı oldukça zor ve riskli bir hizmet olduğu için tamamen profesyonel kişilerce iyi bir planlama yapılarak inşa edilmelidir. İlk olarak buhar odasının yapılmasının planlandığı mekânın özellikleri ve gereksinimleri göz dikkate alınmalıdır. Özellikle burada kritik olan nokta bu buhar odalarını hangi amaçla kullanılacağıdır. Otel gibi toplu kullanım amacıyla yapılacaksa farklı kişilerin evlere yaptıracağı buhar odaları için farklı planlama ve işlemler olmaktadır.

Çünkü her 2 tip buhar odasını kullanım yükü çok farklı olacaktır. Otel gibi yerlerde her gün yüzlerce kişi kullanacakken bireysel amaçlı inşa edilen buhar odalarının kullanımı ise sadece o evde yaşayan kişilere özel olacaktır. Bu durum maliyetleri de oldukça etkilemektedir. Çoklu kullanım için kullanılan malzemelerin niteliği daha farklı olmaktadır.

 

Ev Tipi Buhar Odası İmalatı                

Bireysel amaçlı yapılması planlanan buhar odaları diğer türlerine göre daha kolay bir planlama yapılabilmektedir. En başta bu odaları kullanacak kişi sayısı oldukça sınırlı durumdadır bundan dolayı ev tipi buhar odalarının yapımı hem daha kolay hem de maliyeti çok daha uygun seviyelerdedir. Bu buhar odalarının konum itibari ile duş ya da dinlenme odalarına yakın küçük bir alanın buhar odasına çevrilmesi, kullanımda pratiklik, düşük maliyetler ve enerji tüketiminde oldukça tasarruf sağlamaktadır.

Kişisel kullanıma yönelik çalışmalarda yerden tasarruf sağlaması amacıyla hazırda bulunan duş birkaç değişiklikle buhar odası olarak ta  kullanılması mümkündür. Bu sayede maliyetler ve zaman açısından buhar odası yaptırmak isteyen kişiler için büyük kolaylık sağlanmaktadır. Çünkü bu sayede alt yapı, yalıtım, seramik kaplama gibi maliyetler oldukça yüksek oranlarda azalmakta ya da ortadan kalkmaktadır. Kişisel kullanıma yönelik ev tipi buhar odaları buhar jeneratörleri kullanmak suretiyle ısıtılır ve duşun buharlı olması sağlanmaktadır.

 

Sosyal Tip Buhar Odası İmalatı

Günlük olarak oldukça fazla kişinin kullanacağı sosyal tipteki buhar odalarında ise yüksek güçlü buhar makineleri kullanılarak ortam ısıtılmakta ve buhar sağlanmaktadır. Bu tip buhar odalarında alan büyük olduğu için buhar makinesinin kalitesi ve gücü oldukça önemlidir. Ayrıca sosyal tip buhar odaları yapımında buhar makinelerine ek olarak su yumuşatma cihazları ve özel koruyucu ekipmanlar da kullanılması oldukça faydalı olmaktadır.

 Bu tip buhar odaları sosyal tesisler ve spor salonu gibi profesyonel bir şekilde hizmet veren yerler için oldukça gerekli bir uygulamadır. Buhar odası tavanında eğimli olması oldukça önemli bir detaydır.  Bu sayede tavanda oluşabilecek su damlacıklarının aşağıya düşmesinin önüne geçilmiş olmaktadır. Buhar odası imalatı noktasında buhar odası kapısı belki de en önemli nokta durumundadır. Çoğunlukla ısıya ve buhara dayanıklı krom kaplamalı ithal kapılar tercih edilmektedir. Bu buhar kapıları buharın dışarıya sızmaması için dizayn edilmiştir ve genellikle dışarı doğru açılmaktadır. Dışarı açılması buhar odasında olası aksiliklerin oluşması durumunda insanların rahatlıkla ve güvenli bir şekilde buhar odalarını terk edebilmeleri için tasarlanmıştır.

 

Hazır Buhar Odaları

Hazır buhar odaları genellikle yurt dışından ithal edilmektedir. Daha önceden buhar odasının yapılacak alanın ölçüleri bu hizmeti sunan firmalara yollanılarak buraya uygun hazır bir buhar odası yapılmaktadır. Bu tip buhar odalarında da yine aynı buhar makineleri kullanılmaktadır. Buhar odası  yapılırken genel buhara ve neme dayanıklı malzemeler kullanılması son derece önemlidir. Bir odanın özel bir buhar makinesi kullanılarak ıslatıldığı için nem oldukça etkili olmaktadır.

Buhar odası yapımında sauna yapım tekniklerinden değişik olarak inşaat malzemeleri ve tekniklerinin bolca kullanılmasıdır. Çeşitli sosyal tesirler ve spor salonları gibi mekânlar kendi kaynaklarıyla buhar odası kullanımına uygun bir alan kolaylıkla yapılabilmektedir. Bu noktadan sonra sadece özel bahar kapısı ve buhar jeneratörü montajı kalmaktadır. Bu sayede çok düşük maliyetlerle kullanışlı ve verimli buhar odaları hem yaşam alanlarına hem de sosyal alanlara rahatlıkla yapılabilmektedir.

Günümüzde yaşam alanlarınıza buhar odası yaptırma işi tek başına imkansız olduğundan alanında deneyimli profesyonel kişilere de yaptırabilirsiniz. Birçok site ücretsiz teklif al yöntemi sizin bütçenize uygun kişileri bulmanıza yardımcı olmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler