Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Bu 4 madde ile markanızı sosyal medyada tanıtın!

Hemen her gün milyonlara kişinin gezindiği sosyal medya alanını markanız için bir avantaja çevirmeye ne dersiniz?

Hemen her gün milyonlara kişinin gezindiği sosyal medya alanı, yapmış olduğunuz işte insanların ilgisini çekebilmek adına oldukça güzel bir platform. Ancak yüzlerce satış ve pazarlama sisteminin var olduğu ve çeşitli tasarımlarla insanların ilgisini çektiği sosyal medya platformunda sizlerin de insanların ilgisini çekebilmeniz için doğru adım atmanız gerekmektedir.

ınfluencer marketing önemi.png

Milyonlarca insan sosyal medyada yaşıyor. Var olup kaybolan, akıp giden yüzlerce içeriğin içerisinde dikkat çeken olmak ciddi anlamda emek ve çaba gerektiriyor. Twittwer, Facebook, Instagram ve Pintares’ de gezinirken ana sayfanızda akıp giden ve dikkatinizi çeken içeriklerde dikkatinizi ne çekiyor? O kadar fazla yazı ve resim arasından sizin dikkatinizi hangisi çekiyor?

sosyal medya uzmanlığı ustamgeliyor.jpg

Ne tarz bir video, fotoğraf, içerik?  Yayınlamış olduğunuz bir öğe kişilerin dikkatini çekebilmek adına yapabileceğiniz ilk adımlardan biridir. Görseliniz platformun ruhuna ne kadar hitap ediyor olursa, derdini ne kadar iyi anlatırsa insanları kendinize o kadar rahat bağlarsınız.

influencer marketing ustamgeliyor.jpg

Sosyal medya tek kanallı bir platform olmayışı ile birçok alanda şansınızın artmasını sağlamaktadır. En sık kullanılan ve bilinen Insatagram, Facebook ve Twitter’dır. Hemen her platformun kullanıcı kitlesi birbirinden çok farklıdır. Ancak her ne kadar farklı kitlelere sahip olunsa da sizin sosyal medya platformunda özen göstermeniz ve dikkat etmeniz gereken konular ortaktır.

influencer marketing.png

  • Grafik tasarımlarınızı her bir sosyal medya platformu için doğru biçimde optimize edin.
  • Eğer tasarımlarınızda yazı kullanıyorsanız, mutlaka yazınızın kolay okunabilir ve net olmasına özen gösterin.
  • Paylaşımlarınızda mutlaka doğru renk ve müzik kombinasyonu yapın.
  • Sosyal medya platformu içerisinde her bir alan farklı bir havaya sahip olabilir. Aynı zamanda sizin temsil etmiş olduğunuz marka oldukça ciddi bir marke olabilir. Bu durum sizin üretkenliğinizi sekmeye uğratmasın. Siz her şeye rağmen eğlenceli ve canlı tasarımlardan yana olun. Platforma en uygun olan üretiminizi mutlaka hayata geçirin.

sosyal medya ustamgeliyor.jpg

İlk izlenime dikkat!

Bu alanda ilk izlenimin oldukça önemli olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Sosyal medya hesapları için kişler üzerinde oluşturacağınız ilk sinyaller markanızın akılda kalabilmesi ve talep görebilmesi açısından oldukça önemlidir. Kişilerin sizi takip etme nedenlerinden en büyüğü sayfanızından almış oldukları olumlu ilk izlenimdir. Metnin girişinde verdiğimiz örnekten harekete geçersek, sosyal medya hesaplarınızın kapak fotoğrafı dükkanınızın vitrini gibidir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler