Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Marka ambalajı için mutlaka uygulamanız gereken 3 kural

Çoğu zaman ürünlerin ambalaj tasarımı yapılırken tüketen kitlenin bilgi dahilinde akıl süzgecinden geçirilerek karar verildiği farz edilir. Fakat bu durum gerçeği yansıtmamaktadır. Bunun nedeni ise çoğunlukla üreticinin kendi iç güdülerine göre hareket etmesidir. Bu konuda özellikle de son yıllar göz önünde alınarak yapılan araştırmada tüketicinin çoğunlukla alacağı ürünün ambalajındaki renk, şekil ve yazıya göre alışveriş yaptığı görülmüştür. Bunun dışında verilerin ortaya çıkartmış olduğu bir diğer sonuç ise kişilerin alışveriş yapmak için dışarıda oldukları süre zarfında ortalama 7 kelime okuyor olmasıdır. Bu demek oluyor ki müşteri ürünün detaylarını yeterince incelemiyor.

Buna bağlı olarak beyinde ‘’sürüngen beyin’’ olarak söz edilen kısım devreye girerek ürünlerin tamamen ambalaj tasarımı güzelliğine ve albenisine göre seçimler yaparak alışverişte tamamen sürüngen beyin kısmını kullanıyor. Bunun farkında olan birçok büyük firma ise tamamen sürüngen beyine hitap eden tasarımlar yaparak başarıyı yakalıyor.
Ambalaj tasarlarken biyomotif tetikleyicileri kullanarak tüketicilerin içgüdüleriyle hareket etmelerini sağlamak mümkündür. Bilinç altını etkileyen ve birtakım duygulara kapılmamıza neden olan, bilincimizin henüz devreye girmeden bizi karar vermeye zorlayan duygusal unsurlara biyomotif tetikleyiciler adı verilmektedir. Tabi ki de birçok tetikleyiciyi bulunmaktadır. Eğer siz de insanların nelerden etkilendiğini anlayabilirseniz tüketicilerle duygusal bağ kurabilir ve böylece de ürünler için çok daha etkili ambalaj tasarlayabilirsiniz. Ambalaj tasarlarken biyomotif tetikleyicileri kullanarak tüketicilerin içgüdüleriyle hareket etmelerini sağlamak mümkündür. Bilinç altını etkileyen ve birtakım duygulara kapılmamıza neden olan, bilincimizin henüz devreye girmeden bizi karar vermeye zorlayan duygusal unsurlara biyomotif tetikleyiciler adı verilmektedir.

Ambalaj tasarımında başarıyı yakalamak için yapılması gerekenler:

  • Diğerlerini taklit etmeyin!

Diğer bir deyiş ile sürüden ayrılın. Taklit etmek sizi asla başarıya götürmez. Tam tersi yok olmaya mahkûm bir marka olursunuz hepsi bu. Marka ambalajı konusunda sizin ürününüzün ambalajına bakıldığında hiçbir markayı anımsatmayın ve olabildiğince farklı ve ilgi çekici oldun. Örneğin; marka ambalajı tasarlamaya karar verdiğinizde sivri köşeleri olan ve tüketicinin dikkatini çekecek nitelikte eklemelerde bulunun.

  • Kafa karıştırmayın

Ürün ambalajınızda zihinleri zorlayacak tasarımlar kullanmayın. Oldukça sade ve kolay anlaşılır kelime ve tasarımlarla ürününüzü pazarlayın. Aksi halde ürününüze olan talep çok çok az olacaktır.

  • Duygulara hitap edin

Bu madde ürün
geleceği yani markanız için oldukça önemlidir. Ambalaj tasarımı için
mutlaka kişilerin duygularına hitap edin. Örneğin; karşınızda bulunan birinin
dikkatlice size bakması sizin de kafanızı kaldırarak o kişiye bakma ihtiyacını
oluşturur. Buna refleks duygusu denir. Bu durumda ürünlerin üzerin en güzel ve
doğrudan karşıya bakan insan yüzü koymak birçok markada satış patlamasına neden
olmuştur.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler