Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Baca temizleme işleminin hayati önem taşıdığını gösteren belgeler

Baca temizliğini yaptırmadığınız taktirde başınıza gelecekleri merak ediyor musunuz? İşte baca temizliği yaptırmadığınız da olabilecekler:

Baca temizliği neden önemlidir ve neden düzenli yaptırılmalıdır gelin birlikte inceleyelim. Bacalarda biriken kurum, pislik ve yağlar belli zaman içerisinde dolup çekme kapasitelerinin azalmasına neden olmaktadır. Ayrıca baca temizleme ve temizletme işlemi tüm konut, işletme ve oturma alanları için zorunluluk teşkil etmektedir.

bacatemizliği-ustamgeliyor.jpg

Bacanın dolması durumunda, yeterli çekim gücüne sahip olmadığından dolayı havayı geri iterek zehirlenmelere neden olmaktadır. Bunun yanı sıra fazlaca ileri boyutlarda patlamaların yaşanması da rastlanan sonuçlar arasında yer almaktadır. Bu tarz hayati sonuçlara neden olan bir işlem asla ihmal edilmemeli ve düzenli bir şekilde yaptırılmalıdır. Baca temizleme servisi olarak uzman ekiplerin düzenli aralıklarla çağırılarak baca temizleme işlemi yaptırılmalıdır.

baca-temizlieme-ustamgeliyor.jpg

Baca temizliği kaç çeşitte temizlenir?

Baca temizleme işleminde oldukça büyük mutfaklara sahip olan işletme ve restoranların bacalarında fazlaca yağ tabakaları oluşmaktadır. Bu oluşan yağ tabakaları tüm bacayı kapatarak bacada tıkanmalara yol açmaktadır. Bu tarz mekânlarda yağlı olan kanal temizleme işleminin muhakkak düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

baca-temizliği.jpg

Baca temizleme servisi olarak çalışan işletmelerin yine en sık işlem yaptığı alanlar ise odun ile çalışan işletmelerdir. Odun fırınlarda ise hızlı ve yoğun bir biçimde kurum birikmektedir. Bu tarz işletmelerde fırın baca temizleme tekniği ile profesyonel bir temizleme işlemi yapılır.

baca-tmizliği-temizlik-şirketleri.jpg

Ülkemizde oldukça sık yaşanan ve kış aylarının en acı haberlerinden biri olan sobadan zehirlenmelerin nedeni ya hiç yapılmamış olan baca temizliği yahut da amatörce yapılan baca temizliğidir. İçi kurum dolu olan baca temizliği profesyonel olarak yapılması gerekmektedir. İşinde deneyimli ve uzman ekipler tarafından yapılmakta olan baca temizleme işlemi sonucunda soba zehirlenmeleri mümkün değildir.

temizlik-.jpg

Bu işlemde ilk amacın insanların sağlığı olduğu oldukça açıktır. Yangın, zehirlenme ve patlama gibi durumlar yaşanmasın diye yapılan baca temizliği mutlaka yetkili ve eğitimli ekipler tarafından yapılmalıdır. Bu işlemi yetkili kurumlara yaptırmak ve bakım sonucunda kullanım izni ve güvenliğini gösteren baca raporu belgesi mutlaka alınmalıdır.

bacatemizliği.png

Baca raporu olmadığı taktirde konut yahut işletmeler için uygulanacak olan cezai durumun uygulanması gerekmektedir. Kişiler tarafından kar bilinerek yaptırılmayan ve geciktirilen bu işlem hem can hem mal kaybıyla sonuçlanmaktadır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler