Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

5 madde ile kitap okurken doğru ortam nasıl olur?

Son yıllarda oldukça zorlaşan kitap okuma alışkanlığı edinmek için kararlıysanız işte size püf noktalar…

Son yıllarda oldukça zorlaşan kitap okuma alışkanlığı edindirme çabalarına bir de odaklanma sorunları engel olmaya başladı. Normal de düzenli bir şekilde kitap okuyan kişilerin, son yıllarda en çok şikayet ettikleri konulardan biri olan odaklanamama ve çabucak dikkat dağınıklığı, şimdi sıralayacağımız çözüm önerileri ile ortadan kaldırılabilir bir durumdur.

okuma-alanı.jpg

Kitap okumak için en uygun ortamı seçin 

İlk olarak yapmanız gerekenlerden biri olan doğru ortamı seçmeniz, okuduğunuz kitaba daha rahat bir şekilde adapte olabilmeniz için harika bir yöntem olacaktır. Kitap okumak için televizyondan uzak ve ev halkından uzak bir oda, bahçe, balkon gibi yalnız kalabileceğiniz bir mekana çekilmeniz odak noktanızın kitap olmasını sağlayacaktır.

kitap-okuma-teknikleri.jpg

Telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik aletlerden uzaklaşın

Tıpkı yukarıdaki maddede olduğu gibi özellikle de telefonunuzdan uzaklaşmaya özen gösterin. Odaklanmış olduğunuz ve okumaya başladığınız kitabınızın içerisinde olduğunuzu hissederken birden gelen mesaj sesi ile dağılan dikkatiniz ve daha sonra ‘’hangi satırda kalmıştım?’’ sorusu ile başlayan kafa karışıklığına en başından engel olmanız için telefonunuzun sesini kısarak başka bir odaya koyun ve kendinizi kitabınıza verin.

ışık-kitap-ustamgeliyor.jpg

Doğru ışığı seçin

Kitap okurken doğru ışı seçmeniz; kitap okurken rahat odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Işığın direk yukarıdan vurması odaklanmanızı zorlaştırarak kitap okuma da zorlanmanıza neden olabilir. Özel olarak üretilen kitap okurken kullanacağınız ışıklandırmaları kullanabilirsiniz.

kita-okuma-manzarası.jpg

Kitap okurken iyi bir manzara karşısına geçin

Eğer imkanınız varsa kitap okurken iyi bir manzara karşısına geçerek okumayı tercih edin. Sessiz, sakin bir ortam elde ettiğinizde bir de manzaranız varsa bu harika bir kitap okuma ortamı olacak demektir. Kitabınızı bir süre okuyun ve bir bardak kahvenizi yudumlarken kısa süreli başınızı kaldırarak manzarayı izleyin ve tekrar sakin ortamda kitabınıza odaklanmaya devam edin.

okuma-zamanı.jpg

İhtiyaç duyacağınız tüm gereçleri yanına al

Kitap okumaya karar verdiğiniz sakin bir günde odaklanmak için yukarıdaki maddeleri yaptınız ve oturdunuz tam okumaya başladınız ki, gözlüğünüzü almadığınızı fark ederek kalktınız. Biraz daha okudunuz ve yine fark ettiniz ki küçük not kağıtlarınızı almadınız gibi dikkatinizi dağıtacak ve ihtiyaç duyacağınız tüm gerekçeleri ve hatta atıştırmalıkları da yanınıza alarak okumaya başlamalısınız.

Tüm ihtiyaçlarınız için en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler