Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

5 madde ile daha kolay İngilizce öğrenmenin yolları

Dünyanın ortak dili olarak kabul edilen İngilizceyi çok daha hızlı ve kolay öğrenmek için yapmanız 5 madde:

Dünyanın ortak dili olarak kabul edilen İngilizce ülkemizde ilk olarak anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite eğitimine kadar devam etmektedir. Ancak bir o kadar da yetersiz ve verimsiz şekilde verilen bir eğitimdir.

ingilizce-öğren.jpg

Yapılan bir araştırmada okullarda verilen İngilizce eğitiminin ilk seviyeden ileri gidemediği görülmüştür. Gerek kalabalık sınıf ortamları gerekse yanlış eğitim sistemi ile verilen dil eğitiminin sağlıklı bir şekilde yalnızca okullarda öğrenilmesi imkânsız denilecek kadar zor bir ihtimaldir.

küçük yaşta ingilizce.jpg

Küçük yaşta dil eğitiminin önemi

  • Eğitim konusunda bilinçli ebeveynler, çocukların küçük yaşta İngilizce öğrenmesi için çocuklarını özel ders ve İngilizce kursları gibi ek eğitim platformlarına yönlendirmeleri, çocuklardaki İngilizce alt yapısının daha sağlam olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Özellikle okullarda konuşmaya dayalı olmayan İngilizce öğrenme sistemi, yalnızca İngilizce kelimeler ve İngilizce dil bilgisi üzerine kuruludur. Dil öğrenimi için elbette gerekli olan bu iki unsur konuşma ve pratikle desteklenmediği için yarım kalır ve kişi anlasa da konuşamaz. Buda İngilizce biliyorum demek için yeterli bir bilgi değildir.özel-ders-ingilizce.jpg
  • Dil öğrenirken ve özellikle İngilizce öğrenirken yapılan hatalardan ilki, yalnızca ezberlemeye ve yazmaya dayalı öğrenime ağırlık vererek konuşmayı hep en sona bırakmaktır. Bu duruma örnek olarak; yeni doğan ve büyüyen bir çocuğun öğrenmeye yazmaktan değil de konuşmaktan başlamasını verebiliriz.
  • Dil öğrenirken ikinci hata ise, İngilizce kelimeler ezberlenirken çabuk ezber yapabilmek adına şiir ezberler gibi ezberlemek ve çabucak unutmaktır. Kelime ezberi bir dil eğitimi için oldukça önemli bir husustur, fakat bunu yaparken kalıcı olması için ezberleyeceğiniz kelimeleri boş bir kâğıda en az 10-20 kere yazarak sesli şekilde telaffuz etmeli ve bu cümlelerle ilgili farklı 5 - 10 cümle kurulmalı.ingilizce-özelders-ustamgeliyor.jpg
  • İngilizce öğrenme konusunda üçüncü olarak ve en sık olarak yapılan hatalardan bir diğeri ise belli bir seviyeye kadar ezberlenen kelimeler ve yapılan pratiğe destek olarak, İngilizce konuşmaya çalışırken Türkçe düşünmektir. İngilizce konuşmak için zihinle desteklemek şarttır. Düşünürken kelimeleri İngilizce düşünmeye gayret göstermeniz artık bu dile hâkim olmaya başladığınızı göstermektedir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler