Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

3 Yöntem ile kolayca Almanca öğrenmenin yolu!

Ne kadar sürede ne kadar Almanca öğrenilir sorusunun en sık karşılaşılan sorular arasında olduğunu söylemiştik.

Oldukça sık sorulan Almanca ne kadar zamanda öğrenilir? Almancayı öğrenmek zor mu? Gibi soruların cevaplarını ve dehasını sizler için derledik. Ne kadar sürede ne kadar Almanca öğrenilir sorusunun en sık karşılaşılan sorular arasında olduğunu söylemiştik. Aslında sandığınız kadar uzun sürmeyen dil öğrenmek için, sıkı bir şekilde birkaç ayınızla sonuçlanacaktır. Almanca öğrenmek, zaman ve tabi ki fedakârlık isteyen bir konudur. Bununla birlikte öğrenmek için seçilecek yönteminde doğru olması, öğreneceğiniz dili çok daha hızlı ve çabuk bir şekilde öğrenmenize yardımcı olacaktır.

almanca_özel_ders.jpg


Öğrenmesi en eğlenceli dil

Almanca öğrenmek, yalnızca eğlenceli olmakla sınırlı kalmayıp aynı zamanda oldukça kolay kılacak birkaç yöntem bulunmaktadır.  Almanca sözcük ezberlemeyi kolaylaştıran yollar:

almanca.jpg


İstek/azim

Ünlü dil öğrenme üniversitesi Başkanı Britta Hufeisene göre; dil öğrenme konusunda kimsenin özel bir yeteneğe sahip olmadığı ve bunun yalnızca motivasyon ile olabileceğini söyledi. Yabancı dil öğrenmeye yönelik özel bir yeteneğin olmaması bunun her insan tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir işlem olduğunu da göstermektedir. Yapılabilmesi için ise yalnızca istemenin yeterli olabileceğinin altını çiziyor.

almanca--ozel-ders_.jpg


Öğrenirken hissetmek

İstemenin duygular kadar önemi olduğunu ifade eden uzmanlar, ezberlenecek sözcüklerin duygular ile bağ kurulmasının insan beyninde çok daha uzun süreli kalabileceğini de söylemişlerdir. Nöroloji bilimci; Eric Kandel, deniz salyangozları üzerinde yapmış olduğu bir araştırma ile kanıtladığı, salyangozların beyin hücreleri verilen elektrik akımları sayesin de oldukça büyüme göstermiştir.  Buda demek oluyor ki, öğrenme sürecinde hisseden kişi, ortaya çıkan sonuca göre, beyinde çok daha iyi gelişmeye sebep oluyor.

zel-ders.png


Dinlemek/ İzlemek

Yine Kolay Almanca öğrenme konusu araştırıldığında müziğin etkisinin oldukça baskın ve fazla olduğu görülmektedir. Dinlemenin ve izlemenin anlamadan da olsa oldukça faydası olduğunu asla göz ardı etmeyin. ‘’Anlamıyorum izleyememe/dinleyemem’’ demeyin pes etmeyin hem dinleyin hem de izleyin. Böylece kulağınız çok daha çabuk sürede çok daha hızlı bir şekilde aşina olmuş olacak ve pratik Almancayı çok daha çabuk öğrenmiş olacaksınız.

Bu üç etkili yöntem ile Almanca öğrenmek hiç de gözünüzü korkutasın. Korkarak yanaşamadığınız birçok dilin, içinde de Almancanın ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler