Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sosyal medyanın influencer marketing üzerindeki etkisi

Son dönemlerde sosyal medyadaki kitlenin bir hayli artması, sosyal medyanın günümüze hızlıca sızmasından kaynaklanmaktadır.

İnfluencer marketing, sosyal medya platformlarında takipçi sayısı yüksek olan kişilerin, hesaplarından yaptıkları ürün veya markanın deneyimleriyle tanıtımını yaparak takipçilerine ulaştırmasıdır.

facebook ustamgeliyor.jpg

Son dönemlerde sosyal medyadaki kitlenin bir hayli artması, sosyal medyanın günümüze hızlıca sızmasından kaynaklanmaktadır. Sosyal medyanın günümüze bu denli hızlı artması influencer'ların da bir hayli işine yaramaktadır.

influencer marketing ustamgeliyor.jpg

Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız ufak bir örnek üzerinden yola çıkabiliriz. Örneğin siz zayıflama çayı ile ilgili bir blog takip ediyorsunuz.

influencer marketing önemi ustamgeliyor.jpg

Bu blog’un içerisinde nasıl zayıflayacağınız, çayın içerisindekiler ve insan üzerindeki etkisi hakkında birçok bilgi paylaşılıyor. Bu iş ile ilgilenen bir firma da kendi ürününü tanıtmak için blog sayfasının sahibine ürününün tanıtımını, ürün hakkındaki deneyimlerini paylaşacağı bir konuşmanın yer almasını ister. Bu bir influencer marketing örneği olabilir.

sosyal medya ustamgeliyor.jpg

Sosyal medya dünyaya yayılmış olduğundan herhangi bir gizliliği mevcut değildir. Ürünlerle ilgili detayları ve içerikleri paylaşmak, insanları satın alma konusunda daha fazla cazip hale getiriyor.

instagram ustamgeliyor.jpg

Sosyal medya sayesinde tüketiciler, markalarla buluşup konuşma fırsatı yakalamışlardır. Tüketicilerin deneyimlerini sosyal medya üzerinden paylaşmaları hem tüketici açısından hem ürünü pazarlama açısından olumlu yönde etkilenmeye sebep olacaktır. Risk almadan para kazanmanızı da sağlayacaktır aynı zamanda.

influencer marketing.png

Ürününüzün tanıtımını yaptırdığınızda markanıza herhangi bir zarar gelmeyecektir. Sosyal medya fenomeninizi belirledikten sonra, fenomenin izleyici kitlesine yapılan tanıtım dağılmış olacak ve markanız günden güne yayılacaktır.

twitter ustamgeliyor.jpg

İnfluencer marketing gücünü sosyal erişim, orijinal içerik ve tüketici güveninden alır. Sosyal erişim sayesinde ürününüzün ve markanızın tanıtımını milyonlarca kişiye ulaştırma şansına sahip olabilirsiniz. Yine orijinal içerik sayesinde, etkileyici ve sıra dışı içerik üretimi sağlanır. Tüketici güveninde ise takipçiler takip ettikleri influencer'ların düşünce ve fikirlerine güvenerek, hızlıca markanızın yayılmasında büyük rol oynamaktadırlar.

ınfluencer marketing önemi.png

Yapmanız gereken influencer'ları inceleyip belirlemek ve önem sırasına göre sıralamak olacaktır. Sonrasında iste influencer topluluğunun markanıza veya firmanıza dair ayrıştırılanları arttırmak ve influencer'lar aracılığıyla pazarlama kampanyası yapmanız gerekecektir.

instagram ustamgeliyor.jpg

Bir sonraki aşamada ise influencer'lara markayı aşılamak ve onlara adeta marka sahibi hissiyatını aşılamak gerekmektedir. Bu işlem onları markalarınızın savunucuları haline getirmenizde sizlere katkı ve yarar sağlayacaktır.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler