Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Çalışan kadınlar için hem sağlıklı hem de pratik 5 yemek pişirme yöntemi

Eğer çalışıyorsanız, çalışan kadınların evde yemek yapmasının nasıl bir dert olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. İşte size 5 pratik yöntem

Eğer çalışıyorsanız, çalışan kadınların evde yemek yapmasının nasıl bir dert olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Ancak her gün dışarda yemenin ne bedeninize ne de bütçenize bir faydası yoktur. Aksine sağlığınız için oldukça zararlı olan bu durum sizin ve aileniz için sarsıcı ve sağlıksız olacaktır. Hem sağlıklı hem de ekonomik yemekler yapmak için bilmeniz gereken püf noktaları sizlerle paylaşacağız.

yemek pişirme-yöntemleri.Jpeg

Yemek yapma konusunda konusun da eğer acemiyseniz kısa süreli zorlanmalar ve çeşitli acemilikler yaşaya ancak bu sizin pes etmenize neden olmamalıdır. İşte evde sağlıklı tekniklerle yemek pişirme yöntemleri:

poşeleme sistemi.png

  • Poşeleme yöntemi

Poşeleme yöntemi daha çok tavuk, balık ve yumurta pişirirken kullanılmaktadır. Pişirme işleminde kullanacağınız sıvıyı yahut yemek için kullanacağınız soslu sıvıyı kaynama kıvamına gelecek kadar ısıtın. Daha sonra pişirmeyi düşündüğünüz yiyeceği (yumurta, tavuk, balık) suyu ile bir tencere içerisine koyarak kısık ateşte pişirim.

fırımlama yöntemi- ustamgeliyor.jpg

  • Fırınlama yöntemi

Fırınlama yöntemi de yine hem pratik hem de sağlıklı yemek pişirme yöntemlerinden biridir. Fırın denince akla yalnızca kek veya börek pişirmek gelsede fırın içerisinde balık, tavuk, et, sebze gibi birçok sağlıklı gıdanın vitaminlerini yok etmeden pişirebilirsiniz.

soteleme yöntemi.jpg

  • Soteleme yöntemi

Soteleme yöntemi, bol su içeren mantar, domates, soğan, kabak gibi sebzeleri pişirmek için oldukça ideal bir yöntemdir. Düz bir tencere yahut tava içerisinde sıvı yağ, zeytin yağ veya tereyağı ısıtarak önceden doğramış olduğunuz sote malzemelerini yağın içerisine boşaltarak kavurun. Daha sonra kapağını kapatarak kendi yağında pişmesi için altını kısarak sotenin olmasını bekleyin.

buharda-pişrme.jpg

  • Buharda pişirme yöntemi

En sağlıklı yemek pişirme yöntemleri arasında biri de buharda pişirme yöntemidir. Kaynatılan sudan çıkan buhar ile pişen sebzeler, vitaminlerini içine hapsederek yendiğinde en fazla faydayı veren yiyecekler haline gelirler. Pişirirken daha fazla lezzet vermesini istiyorsanız buharında pişirdiğiniz suyun içerisine çeşitli baharatlar atabilirsiniz.

bujarda-yemek-pişirme.jpg

  • Rostoloma yöntemi

Fırınlama yöntemine oldukça benzeyen bu yöntem de fırın içerisindeki bu sıcak hava kullanılmaktadır. Fırınlama yöntemi ile arasındaki farkı ise daha önceden kızartılan veya pişirilen yemeğin sonradan fırına verilmesidir. Yine oldukça pratik ve sağlıklı olan bu yöntem ile bir fırın tepsisi yahut kızartma tavası kullanarak yapabilirsiniz.

Catering firmaları için ihtiyacınız olan en iyi uzmanlar Ustamgeliyor'da. HEMEN TIKLA ve müşteri oylarıyla seçilen ustalarımızdan ÜCRETSİZ en uygun fiyat teklifini al.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler