Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Isı yalıtım sistemi neden gereklidir?

Isı yalıtımı sıcak ve soğuk havalarda uygulanan konutun aşırı sıcaktan ve soğuktan korunması için uygulanan uygulamaya verilen isimdir.

Isı yalıtımı sıcak ve soğuk havalarda uygulanan konutun aşırı sıcaktan ve soğuktan korunması için uygulanan uygulamaya verilen isimdir. Duvarlara dış ve iç den olmak üzere uygulanan ve soğuk kış aylarında mekan içerisindeki ısıyı içeride muhafaza eden sistemin ısı transfer işi 3 uygulama şekli ile olmaktadır.

ısı yalıtımı.jpg

Büyük araçların hemen hemen hepsinde yalıtım yer almaktadır. Örneğin; soğutucularda, fırınlarda, dondurucularda veya su ısıtıcılarında yalıtım uygulaması mevcuttur. Pek çok zaman, çevreye olan ısı kaybını engellemeye yardımcı olmaktadır. Diğer durumlarda ise çevreden gelen ısıya karşı koruma sağlamaktadır.

ısı yalıtımı ustamgeliyor (2).jpg


Yalıtım
neden ihtiyaçtır?

Pek çok zaman  ısıtma yahut soğutma işlemi oldukça maliyetli bir durum haline gelmektedir. Yüksek miktarda enerji, para harcanmasına neden olan ısıtma ve soğutma sistemleri doğru yalıtım yapıldığında oldukça tasarruf edilmesine yardımcı olmaktadır. Birçok faydası olan yalıtımın uygulandığı taktirde getirileri şöyledir;

  • Enerji verimi artarak ödenecek olan maliyet azalır.
  • Uygulandıktan sonra ekstra bir bakıma veya maliyete gerek yoktur. Genel bakıma gerek duymaz ve kalıcıdır.
  • Sıcaklık dağılımı oldukça homojendir. Binanın konforunu arttırma özelliği vardır.
  • Yalıtım sistemleri , yalnızca uygulanan mekanın sıcak veya soğuk yalıtımını yapmakla birlikte içerideki sesi ve dışarıdaki sesi yutarak ses yalıtımı da sağlamaktadır.
  • Yalıtım sistemi ile azalan yatık sayesinde çevreye ısınma amaçlı yakılan yakıtın çevreye olan zararı da en aza indirilmiştir.

ısı yalıtımı fiyatları.jpg

Bir konut iyi yalıtılmamışsa ve kötü havalandırılıyorsa görülen sonuçlarda şu şekilde olur;

Kış aylarında tavanlarda küflenme belirtileri ve donmaya yüz tutan yüzeyler.

Yaz aylarında aşırı bunaltıcı tavan arası, odalar.

Bu tarz ve daha fazlası benzeri sorunların yaşanmaması için ısı yalıtımı yaparken, yalnızca mekanın duvarlarına uygulama yapılarak bırakılmaması gerekir. Tavan ve taban yalıtımı olmayan yalıtım uygulaması yarım kalmış olarak görülmektedir. Duvardan korunmaya çalışılan ısı sistemi taban ve tavan kısımlarından kolay şekilde dağılır ve aslında duvar yalıtım sistemi için harcanan emeğin verimsiz olmasına neden olur.

ısı yalıtımı firmaları.jpg


Isı sistemi için kullanılan malzemeler

Binalarda kullanılan yalıtım malzemeleri şöyledir;

Taş yünü

Cam yünü

Ekspande Polistiren

Ekstrude polistiren

ısı yalıtımı ustamgeliyor.jpg

Poliüretan

Fenol köpüğü

Cam köpüğü

Ahşap lifli levhalar

Genişletilmiş perlit ve levhalar

ısı yalıtımı nasıl yapılır ustamgeliyor.jpg

Isı yalıtım sistemleri için gerekli olan malzemelerle ve işin ustası deneyimli bir yalıtım ustasıyla birçok avantajı olan yalıtım uygulaması sizin ve çevrenin sağlığı için mutlaka uygulanması gereken bir sistemdir.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler