Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Uzmanlar uyarıyor; Spor bir yaşam tarzı olmalı!

Sağlığınız için sporu yaşam tarzı haline getirmeye ne dersiniz?

Rutin yaşantımızın en önemli aktivitelerinden birisi olan spor, son yıllarda birçok insanın hayatına girmeye başladı. İnsanlar; sabah, öğle, akşam olmak üzere birçok farklı spor dalı ile günlük hayatın stresini atarken sağlıklı kalmayı da hedefliyor.

spor-sağlıklı yaşam.jpg

Spor yapmadaki en önemli amaç sağlıklı yaşamak. Fakat zaman zaman kilo vermek ve zinde kalmak isteyenlerin de spora başvurduğunu görüyoruz.

sağlıklı yaşam-ustamgeliyor.jpg

Spor neden gerekli?

Spor yapmak kişinin genel sağlığına iyi gelen hem zinde kalmasını hem genç ve çevik olmasına yardımcı olan bir yaşam tarzıdır. A’dan Z’ye her türlü hastalığa önerilen sporun birçok çeşidi de bulunmaktadır. Spor çeşitlerinden hangisini tercih edeceğiniz belli şartlara bağlıdır.

koşu-sağlıklı yaşam.jpg

İlk olarak, belli bir hastalığınız var mı ona bakılmalıdır. Örneğin; kalp hastalığı, damar hastalıkları, kolesterol, tansiyon gibi hastalıklardan hangisi mevcutsa ona uygun bir spor programı ve çeşidi bulunur.

yürüyüş.jpg

Daha sonra da size uygun olan spor ve sağlıklı beslenme ile yaşamınızın rutinine uygun bir şekilde yapmaya başlarsınız. Yapacağınız spor her ne olursa olsun, asla ağır bir şekilde çok tempolu başlamamalısınız. Aksi takdirde ciddi rahatsızlanmalara neden olacaktır. Vücudunuzu spora alıştırmayı ihmal etmemeli ve yavaş yavaş hızlanma yahut arttırma yoluna gitmelisiniz.

spor-yürüyüş.jpg

Yürüyüşün faydaları:

Yürüyüşün faydaları konsun da açıklama yapan uzmanlar, her bireyin düzenli şekilde yürüyüş yapması gerektiğini ve sporun insan vücuduna yemek, içmek gibi bir ihtiyaç olduğunu belirtmiştir. Yapılan araştırmalarda yürüyüşün insan sağlığında oldukça geniş bir yere sahip olduğunu ve yürüyüşü yaşam tarzı yapan kişilerin, düzenli yürümeyen ve herhangi bir sporla ilgilenmeyen kişilere nazaran çok daha az sağlık sorunu yaşadığını görülmüştür.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler