Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sosyal medyada markamı tanıtmak için doğru Influencer seçimini nasıl yapabilirim?

Influencer Marketing, Türkçe karşılığı ile etkileyici pazarlama, günümüzdeki satış ve pazarlama piyasasının göz bebeği. Bu sistem sayesinde markasını tanıtmak, tanıtmak ve satmak istediği hizmet veya ürünü sosyal medya üzerinde tanınmış ve belli bir kitleye sahip olmuş kişiler tarafından halka sunmaktır.

Dijital dünyada birçok hizmet ve ürünün rekabette oluşu etkileyici pazarlama sisteminin markalara umut ışığı olmasını sağlıyor.

Influencer Kimdir?

Influencer toplumun davranışlarını etkileyebilen hatta değiştirebilen kişiye verilen addır. Bunlar sosyal medya da belli bir kitleye sahip olmuş fenomenler, Bloggerlar, youtube vloggerı olabilir.

Çoğunlukla instagramdan belli bir takipçi sayısına ulaşıp, belli ve sadık bir kitlesi olan fenomenler Influencer olarak markaları tavsiye etmekte ve belirlenen stratejik bir hikaye doğrultusunda kitleye markayı/hizmeti önermektedir.

Bu kişiler genelde sadık bir kitleye sahip olup, benimsetme ve güven verme konusunda istedikleri gibi etkileme özelliğine sahiplerdir.

Asırlar önce toplum üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, toplumun ürünler yahut fikirler üzerinde ilgi uyandırmak ve benimsetmek için popülaritesi olan, tanınmış kişilerden ciddi oranda etkilendikleri saptanmıştır. Neredeyse insanlığın varoluşundan bu yana olan toplumu etkileyen kişilerin medyatik liderler olduğunu görmek  zor değil.

Günümüzde yalnızca piyasası değişen ve artık sosyal ağlarda hayat bulan Influencer olma durumu, hizmetini, ürününü satmak isteyen, bir fikri benimsetmeye çalışan kişilerin ilk tercihlerinden biridir.

Bu uygulama hedef kitlenin düşüncelerini değiştirebilme veya yeniden programlama gücüne sahip olduğundan bir ürünün satışı için tercih ettiğiniz Influencer ile insanlar üzerinde nasıl bir etki oluşturmak istiyorsanız o şekilde bir senaryo oluşturmalısınız. Bu sayede hedef kitlesinin istenilen tüketim hareketi kolaylıkla sağlanmış olur.

Influence gücünü nereden alır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi İnfluencerlar güçlerini  toplumdan, toplum tarafından kazandıkları sempati ve güvenden alırlar. Bunun üç ayrı kolu bulunur bunlardan şöyledir;

  • Sosyal ağlar
  • Özgün İçerik
  • Toplum Güveni

Sosyal ağlar: Belli bir kitleye organik yollar ile ulaşan ve belli bir kitlenin sempatisini, güvenini kendi olarak kazanan kişiler, tek bir paylaşımları ile on binlerce kişiye ulaşabilir ve etkileyebilirler.  Markanızın kolay ve organik şekilde büyük kitlelere ulaşabilmesi için ilk tercihinizin bu yönde olması işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Özgün içerik: Sosyal medya ağlarında Influencer olarak hizmet veren kişiler, özgün, dikkat çekici ve hedefe yönelik içerikler bulurlar. Bu sayede markanız, ürününüz, hizmetiniz istediğiniz şekilde dönüş alacaktır.

Toplu güveni: Influencerlar sosyal medyada kuvvetli bir kitleye sahip oluşlarını aralarındaki güvene borçludurlar. Bu kişiler insanlarla aralarında kurdukları güven sayesinde istedikleri gibi kişiler üzerinde görünmeyen bir otoriteye sahip olurlar.

Modayı değiştiren, düşünceleri istenilen düşünceye göre programlayan İnfluencerlar hizmet veya ürün satan markaların bir nevi aktivisti olur.

Influencer seçme ve etkili reklam yapmak için bu dört adıma dikkat!

Markanızın ne üzerine olduğunun hiçbir önemi yok. Yapmak istediğiniz etkili reklam için dikkat etmeniz gereken üç adım bulunuyor. Bu yönde yapacağınız Influencer tercihinin doğru yönde olması, verdiğiniz hizmetin, sattığınız ürünün en iyisi olma yönünde ilerlemesi anlamına gelmektedir.

  • Ulaşım

Markanızı simgeleyen, temsil eden Influencer sosyal medyadan dikkatlice seçilmeli ve markanızın itibarı için tercih edeceğiniz  Influencer oldukça özenli bir şekilde seçilmelidir. Kendi kulvarında uzman olan kişi, sıradan reklam yöntemlerinden ise kendi takipçisiyi ile arasında kurduğu güven bağı doğrultusunda özgün bir içerik oluşturarak takipçisine sağladığı güvenden dolayı markanıza yönlendirme yapabilir ve bu sayede markanıza yönelik satışlar sağlayabilir.

  • Hareket

Markanızı tanıtacak olan Influencer özgün içeriklere, ikna kabiliyetine sahip mi değil mi doğru analiz edilmelidir. İkincil pazarlama kampanyası oluşturması gereken İnfluencer, reklamını yaptığı markanın ürününü, hizmetini kullanarak test edip doğru bir yaklaşım ile hedef kitlesine sunar ve bu kitleden ürünü deneyimleyerek yorum yapmalarını ister. Bu sayede oluşan paylaşım ve tartışma ortamı ile markanın tanıtımı yapılmış olur. Bu durumda yalnızca stratejik düşünceye hakim olan İnfluencerlar bu ortamı yakalayabilir ve doğru biçimde yönetebilir.

  • Transformasyon

Markanızı temsilen tercih edeceğiniz Influencerın hitap ettiği kitlenin hızlı dönüşler yapıp yapmadığını takip edin. Transformasyon yani dönüşüm yöntemi içinde reklamınızı yaptıracağınız kişinin hızlı dönüşler alıp almadığı oldukça önemlidir. Örneğin; sattığınız ürünün reklamını yapan Influencerın hitap ettiği (takipçi) kitleye özel bir kampanya olduğunu belirterek kişilerde ‘’bana özel’’, ‘’ bugüne özel’’ gibi hisler uyandırıp markaya yönelme sağladığı birçok kez denenmiş ve sıradan reklam çeşitlerine nazaran %45 daha fazla dönüş almıştır.

Markanızı etkili bir şekilde tanıtmak ve hızlı dönüşler almak istiyorsanız bünyemizde hizmet veren Influencer Marketing liderlerinden hizmet alabilirsiniz.

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler