Aradığın Usta Ayağına Gelsin - UstamGeliyor Blog

Sağlığlıklı yaşam için hangi hijyen kurallarını uygulamalıyım?

Temizlik, canlıların hayatlarını sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmeleri için gerekli olan bir ihtiyaçtır. Belli ölçüde hijyenin olması, insan sağlığının bozulmaması için şarttır. Aklınıza gelebilecek her alanda gerekli olan hijyen kuralları, kişilerin yaşamlarında gerekli olan  ve aynı zamanda salgın hastalıkların üreyerek çoğalmasını önleyen belli kurallardır.

Hijyenin insan sağlığına olan gereksiniminin yanında aynı zamanda yaşam konforunun yükselmesi içinde olmazsa olmaz bir yere sahiptir.

Temizlik kuralları nelerdir?

Temizlik insan sağlığı için olmazsa olmaz kuralları içeren bir hizmettir. İlk olarak kişisel temizlikten bahsedecek olursak kişisel olarak vücut temizliğinde dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır. Bu kurallar; Elleri, yüzün, ayakların her gün mutlaka yıkanması, haftada en az 2 kere banyo yapılması, Dişlerin günde 2 ila 3 kere en az üçer dakika fırçalanması gibi ilkeleri içermektedir.

Kişisel temizlik olarak her gün mutlaka kıyafetler değiştirilmeli, el ve ayak tırnakları düzenli kesilmeli, saçlar düzenli taranmalı ve özel saç bakımı yapılmalıdır. Aynı zamanda kişinin yemek öncesi ve sonrası ellerini yıkaması da oldukça önemli hususlardandır.

Ev temizliği kuralları ve pratik çözümleri nelerdir?

Ev temizliği, tıpkı kişisel temizlik kadar hayatidir. Kişilerin yaşam alanlarındaki hijyen bedenlerine etki ederek sağlıklarını birinci dereceden etkilemektedir. Konforlu yaşamın birinci kuralı ‘’ev temizliği’’ uygulanırken belli unsurlara dikkat edilmelidir.

İşte ev temizliğinde mutlaka dikkat edilmesi gereken belli unsurlar; Evin genel anlamda toz içinde kalmaması ve günlük mutlaka elektirkli süpürge yardımı ile süpürülmesi gerekmektedir. Düzenli yapılmayan ev temizliği, süpürme işlemi sonucunda kişilerin toza alerjisi oluşabilir ve insan yaşamının kalitesini düşürecek cinste etkileyebilir. Evdeki hijyeni sağlayan bir diğer unsur ise evin tuvalet ve banyo temizliğidir. Bu iki alanın insan sağlığını etkilemeyecek kadar temiz olabilmesi için günlük olarak temizlenmesi, her gün mutlaka eldiven yardımı ile bakterilerden arındırılmalıdır.

Ev temizliğinde diğer bir önemli öge ise kişilerin bakterilerin besinler ile temasını önlemek ve konforlu yaşayabilmek için mutfak temizliğini düzenli şekilde yapmasıdır. Mutfak temizliği, günlük olarak tezgah üzerinde bulaşık biriktirmemek, çıkan bulaşığı ya hemen yıkamak ya da bulaşık makinasına doldurarak toplu şekilde yıkamak olmalıdır.

Böylece mutfak tezgahında bulaşık birikerek koku, kötü görüntü ve bakterinin üremesini önlemek olacaktır.

Evin günlük temizlik rutini dışında bir de haftalı ve bahar döneminde olmak üzere ayrıntılı şekilde temizlenmeye ihtiyacı vardır. Bunlar koltu temizliği, halı temizliği, perde temizliği, belli başlı mobilyaların altı ve arkaları gibi bölgelerin temizlenmesidir.

Günlük ev temizliğine yetişemeyen çalışan kadınların imdadına ise ‘’ev temizleme firmaları’’ temizlik şirketleri yetişmektedir. İster günlük ister haftalık olarak destek aldıkları gündelikçi yardımcı hanımlar sayesinde ev temizliğinde gerekli olan temizlik unsurlarına sahip olunmaktadır.

Temizlik firmaları tarafından hizmet alırken dikkat etmeniz gereken kurallar

Temizlik firmaları günümüzde oldukça yoğun bir şekilde hizmet veren firmalar içinde yer almaktadır. Bu firmalar içinden birini, tercih ederek gerek günlük gerekse haftalık temizlik hizmeti almak, kişilerin özellikle de çalışan kadınların işlerini büyük oranda kolaylaştırmaktadır. Ancak dikkat edilmesi gereken belli unsurlar bulunmaktadır. Temizlik firması seçerken dikkat edilmesi gereken maddeler şu şekildedir;

  • İlk olarak firmanın verdiği hizmette kurumsal olup olmadığından emin olun. Kurumsal olarak hizmet veren bir firma her zaman usulüne uygun bir şekilde hizmet vermekte ve aynı zamanda usulüne uygun bir şekilde işçi çalıştırmaktadır.
  • İkinci husu ise firmanın uzun zamandır bu alanda hizmet veriyor olmasıdır. Bir firma ne kadar uzun yıllar ‘’ev temizliği’’ konusunda hizmet veriyorsa o kadar köklü bir deneyime sahiptir. Bu durumda da evinize uygulanacak olan temizlik işlemi gereği gibi olacaktır.
  • Temizlik firması tercih ederken dikkat etmeniz gereken üçüncü husus ise temizlik firmaları içinden ev temizliği alanında uzmanlık sahibi olan firma ile anlaşılması olacaktır. Örneğin; ofis temizliği kapsamında uzmanlık kazanan bir firma tarafından alacağınız ev temizliği hizmeti istediğiniz gibi bir sonuca ulaşamayacak ve olması gereken hijyen kolay kolay sağlanamayacaktır.

Ofis temizliği ile ilgili uzmanlık kazanan bir ekip, ev temizliği konusunda gerektiği gibi profesyonel bir hizmet veremez.

Ev temizliği fiyatları ne kadardır?

‘’Ev temizliği fiyatları ne kadar’’ ‘’evimi ne kadara temizletirim’’ ‘’hangi hizmetler ek ücrete tabi’’ gibi sık sorulan soruların sorulara cevap olarak net bir ücret belirtmek zordur. Bunun nedeni ise evi temizlik fiyatları için evinizin metre karesinden temizliğin yapılma saatine kadar birçok bilgi gerektiğindendir.

Eğer siz de evinizi temizletmek istiyor, bunun için net bir fiyat bilgisine sahip olmak istiyorsanız yapmanız gereken ustamgeliyor.com sitesinden ücretsiz ve pratik bir şekilde temizlik talebi oluşturmak olacaktır.

Oldukça kolay ve pratik olan talep oluşturma işlemi sayesinde ev temizliğiniz için ne kadar bütçe ayırmanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olabilir, talebinize aldığınız fiyat tekliflerinden birini tercih ederek istediğiniz temizlik firması tarafından hizmet alabilirsiniz.

Temizlik firmaları tarafından alınan hangi hizmetler için ek ücret talep ediliyor?

Ev temizliği konusunda temizlik firmaları tarafından alacağınız hizmet konusunda hangi işlerin fiks hangi işlerin ise ek ücrete tabi olduğu konusunda yaptığımız araştırma ile sıkça sorulan soruya da yanıt vererek hangi hizmeti talep ettiğinizden ek ücret ödeyeceğiniz konusunda bilgi sahibi olabileceksiniz.

İşte standart ev temizliği ücretine giren işlemler;

  • Evi toparlama süpürme,
  • Tüm evin tozunu alma,
  • Tüm evin yerlerini silme,
  • Evin banyo ve tuvaletini tümüyle temizleme,
  • Mutfak tezgahını, bulaşıkları  temizleme, yıkama.

Tüm bu hizmetler dışında talep edilen her işlem için ek ücret ödemeniz gerekecektir. Örneğin; halı silme, perde yıkayıp asma, cam silme, yemek yapma, duvar silme, derinlemesine mutfak temizliği, bahar temizliği gibi temizlik hizmetleri için belli bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Düzenli temizlik hizmeti almak isteyenlerin işini iyi yapan, tecrübeli ve profesyonel temizlik firması arayışında işlerini kolaylaştırarak platformumuzda oluşturdukları temizlik talepleri sayesinde tek seferde  yedi ayrı firma tarafından fiyat teklifi almasını sağlıyor, firmalar içinden dilediğinizi tercih ederek ister düzenli ister tek seferli temizlik hizmeti almanızı sağlıyoruz.

Tüm bu işlemler için günlerce firma arayışına girmeden kolaylıkla deneyimli temizlik firmaları tarafından hizmet almanızı sağlıyarak işinizi kolaylıkla halletmenize yardımcı oluyoruz.

Temizlik sektöründe birçok alanda hizmet veren platformumuz; ev temizliği, ofis temizliği, yangın sonrası temizlik, apartman ve bina temizliği, böcek ve haşerat ilaçlama, koltuk temizliği, halı temizliği, ütü yapma gibi aklınıza gelebilecek ve temizlik olarak gerekli olan tüm ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır.

Ev temizliği fiyatları için merakınızı giderebilmek ve işinizi yaptırabilmek için kolaylıkla oluşturabileceğiniz talep ile hem ev temizliğinizi yapmaya talip olan 7 ayrı temizlik firması tarafından aldığınız fiyatlarla işleminizi ne kadara yaptırabileceğinizi öğrenebilir, hemde temizlik firmalarının profillerini ayrıntılı bir şekilde inceledikten sonra içlerinden dilediğinizi gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

Temizlik firmalarının platformumuzda yer alan profillerinde, firmanın daha önce hizmet verdiği müşterilerden aldığı yorumları, müşterilerden aldığı puanları, firmanın gerekli olan resmi belgelerini ve firmanın sahip olduğu referansları inceleyerek hangi firmanın profil bilgileri hoşunuza giderse o kapsamda bir tercih yapabilir, oturduğunuz yerden tecrübeli kişiler tarafından temizlik hizmeti alabilirsiniz.

Benzer Konular

Yorum yaz

Usta mı arıyorsun?

Ustamgeliyor.com ustalarla müşterileri birleştiren bir hizmet platformudur.Eğer bir ustaya ihtiyacın var ise-kısaca ihtiyacını belirt -gelen 7 teklifi karşılaştır-sana en uygun ustayı seç .

Talep oluşturmak için hemen logoya tıkla:

Kategoriler

En Popüler